Συνταγή για άγριο ρύζι με κουκουνάρια και σταφίδες για τα Χριστούγεννα. Γιορτινό σπυρωτό άγριο ρύζι με κουκουνάρια και σταφίδες για να συνοδεύσει την γαλοπούλα, το κοτόπουλο αλλά και τα κρεατικά, τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά. Φτιάχνεται πανεύκολα και αν δεν σας αρέσει η γεμιστή γαλοπούλα ή το γεμιστό κοτόπουλο, μπορείτε να τα ψήσετε όπως συνήθως και να τα συνοδεύσετε με αυτό το άγριο ρύζι. Σε χρόνο μηδέν είναι έτοιμο και είναι μία συνταγή και για αρχάριες. Μία συνταγή της φίλης μας Voula Damala.
- ελαιολαδο 4-5 κουταλιές της σούπας
- ρυζι 1/2 κιλό άγριο
- κρεμμυδι 1
- κύβοι λαχανικών 1
- κουκουνάρι 1-2 χούφτες
- σταφίδες 1-2 χούφτες
- νερό 1-2 κούπες
Υλικά
Δείτε ακόμα Γιορτινό ριζότο maklube
Το ρύζι είναι σήμα κατατεθέν στο Χριστουγεννιάτικο αλλά και το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, αφού και την γαλοπούλα ή το κοτόπουλο τις περισσότερες φορές με αυτό τα γεμίζουμε. Σήμερα θα δοκιμάσουμε ένα εξαιρετικό άγριο ρύζι για αρχάριες με κουκουνάρια και σταφίδες για γιορτινό αποτέλεσμα. Το πιο εύκολο σπυρωτό ρύζι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το άγριο ρύζι με κουκουνάρια και σταφίδες:
Εκτέλεση για το άγριο ρύζι με κουκουνάρια και σταφίδες
Αρχικά ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ή το περνάμε από το μούλτι. Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σοτάρουμε μέχρι να λαδώσει και έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να λαδωθεί και αυτό.
Προσθέτουμε τότε 1-2 κούπες νερό μέχρι να καλυφθεί το ρύζι και τον κύβο λαχανικών. Βράζουμε μέχρι να λιώσει ο κύβος και έπειτα δοκιμάζουμε κι αν χρειαστεί βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε ανακατεύοντας πολύ συχνά, μέχρι να μαλακώσει γιατί το ρύζι πίνει εύκολα το νερό του και κολλάει.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο ριζότο με τηγανιά κοτόπουλο
Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό και όταν μαλακώσει το ρύζι και πιει το νερό προσθέτουμε τα κουκουνάρια και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρει τη φωτιά του και σερβίρουμε.
Tips για το άγριο ρύζι με κουκουνάρια και σταφίδες
Αφήνουμε να πάρει την φωτιά του μόνο αν έχει μείνει λίγο από το ζουμί του. Διαφορετικά, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά γιατί θα κολλήσει. Γαρνίρουμε προαιρετικά με ρόδι και αν θέλουμε να πάρει σχέδιο, όταν βράσει το μεταφέρουμε στη φόρμα για κέικ και μόλις κρυώσει καλά ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος