Close
Αγριογούρουνο-στιφάδο-συνταγή-

Συνταγή για αγριογούρουνο στιφάδο με μελωμένη σάλτσα ντομάτας, σκέτο γλύκισμα για το γιορτινό τραπέζι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Αν αγαπάτε το κυνήγι αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για μαλακό και τρυφερό αγριογούρουνο.

Κοκκινιστό αγριογούρουνο με πιλάφι

Το αγριογούρουνο είναι από τα αγαπημένα μας είδη κρέατος, αν και δεν το τρώμε συχνά, διότι το βρίσκεις δύσκολα. Αν όμως σας προμήθευσαν κυνήγι ή βρήκατε σε κάποιο επιλεγμένο κρεοπωλείο, σας προτείνουμε την καλύτερη συνταγή για γιορτινό αγριογούρουνο για το τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Και όχι μόνο. Στιφάδο!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αγριογούρουνο στιφάδο:

Αγριογούρουνο-στιφάδο-συνταγή-

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε το κρέας σε μια λεκάνη και το καλύπτουμε με νερό. Προσθέτουμε και το ξύδι και το αφήνουμε για όλη τη νύχτα.

Την επόμενη μέρα το ξεπλένουμε καλά και βράζουμε για αρκετή ώρα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει, προσθέτοντας το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη την κανέλα το μοσχοπίπερο, το γαρίφαλο, το ντοματάκι κονκασέ και τον τοματοπολτό, αλάτι πιπέρι και το ελαιόλαδο.

Αγριογούρουνο στη γάστρα με κάστανα και δαμάσκηνα

Αφού μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια, το κρασί και τα φύλλα δάφνης και τα βράζουμε όλα μαζί μέχρι να βράσουν και τα κρεμμύδια και να μελώσει η σάλτσα μας.

Αγριογούρουνο-στιφάδο-συνταγή-

Η συνταγή είναι του φίλου μας Παναγιώτης Δασκαλούδης

και την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr