Συνταγή για αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι με κράκερς. Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι με κράκερς, τυρί κρέμα, φέτα, κίτρινο τυρί, ζαμπόν και μερικά ακόμη απλά υλικά για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ! Ένα σπιτάκι…σκέτο Χριστουγεννιάτικο στολίδι, που μπορεί να σκέφτεστε να το φάτε για να μη το χαλάσατε, αλλά αξίζει, αφού η γεύση του είναι συγκλονιστική. Η εκτέλεση πανεύκολη και με απλά υλικά. Μία συνταγή της φίλης μας Maria Anestaki.
- κρακερ 7-8
- τορτίγια 1 φύλλο
- τυρί κρέμα 250 γραμμάρια
- καλαμποκι 1 κουταλιά της σούπας περίπου
- ζαμπόν 1-2 φέτες
- καρότο 2-3
- αγγουράκι τουρσί 1-2
- κασέρι 1-2 κομμάτια
- φέτα 1-2 κουταλιές της σούπας
- ελιές 2
- κασέρι 1-2 κουταλιές της σούπας τριμμένο
- κριτσίνια 2-3
- ντοματίνια 5-6
- μαιντανος 8-9 φύλλα
- σαλάμι αέρος 1 φέτα
Υλικά
Δείτε ακόμα Πανέμορφο Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόσπιτο με πουράκια
Τα τελευταία χρόνια τα μπισκοτόσπιτα έχουν γίνει τάση. Μπορεί να είναι εντυπωσιακά αλλά είτε μιλάμε για αλμυρά σπιτάκια είτε για γλυκά μπισκοτόσπιτα, η διαδικασία για να τα φτιάξετε είναι πανεύκολη και πολύ δημιουργική. Πάμε να φτιάξουμε το πιο όμορφο και εύκολο αλμυρό μπισκοτόσπιτο για το 2023.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι με κράκερς:
Εκτέλεση για το αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι με κράκερς
Αρχικά κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια, το ολόκληρο κασέρι για παράθυρα και πόρτα. Θρυμματίζουμε την φέτα και την ανακατεύουμε με 1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό μείγμα. Πλάθουμε το μείγμα με τη φέτα σε δύο μπαλάκια και τα ενώνουμε σαν χιονάνθρωπο.
Κόβουμε μία λωρίδα ζαμπόν για κασκόλ, μία φέτα καρότο και μία ελιά για καπέλο. Βάζουμε τον χιονάνθρωπο στην άκρη. Πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το μπισκοτόσπιτο βγάζουμε από το ψυγείο το υπόλοιπο τυρί κρέμα και το αφήνουμε να μαλακώσει για 30 λεπτά.
Το βάζουμε μέσα σε κορνέ. Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά κυκλάκια με κουπάτ ή καπάκια για τα κεραμίδια. Βάζουμε πάνω στην τορτίγια τα πλαϊνά του σπιτιού με κράκερ και τα κολλάμε με τυρί κρέμα από το κορνέ.
Δείτε ακόμα Το Παραμυθόσπιτό του Ακή
Περιμένουμε λίγο να σταθεροποιηθούν και βάζουμε από πάνω τα άλλα κράκερς, σχηματίζοντας ένα σπίτι, που τα κολλάμε και αυτά με τυρί κρέμα από το κορνέ.
Αν μας φύγει τυρί κρέμα, το βάζουμε στη θέση του με μία οδοντογλυφίδα. Επίσης με οδοντογλυφίδα πιέζουμε ελαφρά και ότι άλλο θέλουμε να κολλήσουμε. Στο τέλος βάζουμε δύο κράκερς για σκεπή και τα κολλάμε και αυτά με τυρί κρέμα.
Βάζουμε τυρί κρέμα και στις ενώσεις της σκεπής. Κόβουμε σε τρίγωνο το σαλάμι αέρος και την κολλάμε στο μπροστινό μέρος της σκεπής, αφού έχουμε βάλει γύρω γύρω τυρί κρέμα. Αφού κάνουμε τον σκελετό του σπιτιού κολλάμε με τυρί κρέμα γύρω γύρω από την πόρτα κομματάκια από αγγουράκι τουρσί. Βάζουμε ένα κομμάτι κασέρι για πόρτα.
Δείτε ακόμα 19 Χριστουγεννιατικα τρικ για να τους εντυπωσιασετε όλους!
Για χερούλι βάζουμε ένα κομμάτι καρότο. Με τον ίδιο τρόπο βάζουμε και το πλαϊνό παράθυρο. Στη σκεπή βάζουμε λίγα καλαμπόκια και κολλάμε με τυρί κρέμα τα στρογγυλά κεραμίδια από ζαμπόν. Τοποθετούμε στην τορτίγια και τον χιονάνθρωπο.
Φτιάχνουμε ένα δρομάκι με λίγο καλαμπόκι, ντοματίνια κομμένα στη μέση και φύλλα μαϊντανού ή άλλου μυρωδικού φρέσκου. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κασέρι για χιόνι.
Με τυρί κρέμα κολλάμε κυκλικά κομμάτια κριτσινιών. Αν μας περισσέψει μείγμα φέτας, το πλάθουμε σε κώνο και κολλάμε πάνω κομμάτια αγγουριού τουρσί, ντοματίνια ή ό,τι άλλο θέλουμε φτιάχνοντας το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Έτοιμο!
Την είδαμε στην ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr