Συνταγή για χοιρινό στη γάστρα με μπύρα, μέλι, χυμό λεμονιού και θυμάρι για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι με πατάτες φούρνου από τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Μαλακό χοιρινό που λιώνει στο πιρούνι με την πιο γιορτινή μαρινάδα.
Χοιρινό στη γάστρα με λαχανικά και μπύρα
Το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι πλησιάζει και σας προτείνουμε ένα υπέροχο φαγητό για όσους δεν προτιμούν την γεμιστή γαλοπούλα ή το γεμιστό κοτόπουλο. Χοιρινό στη γάστρα, σκέτο λουκούμι με την πιο γιορτινή μαρινάδα μπύρας και χυμό λεμονιού. Με την εγγυημένη συνταγή του Παναγιώτη Παπαδάκη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αρωματικό χοιρινό στη γάστρα για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς:
INGREDIENTS
2,5 kg pork loin, boneless
2 tsp salt
—
2 tbsp mustard
2 garlic cloves
1 tbsp honey
Juice of 1 lemon
1 tsp thyme
1 tsp oregano
1/2 tsp salt
1/4 cup olive oil (50 g)
—
3 carrots
150 g beer (1/2 cup)
—
4 potatoes
salt
pepper
2 tbsp olive oil
GERMAN
ZUTATEN
2,5 kg Schweinelende, ohne Knochen
2 TL Salz
—
2 EL Senf
2 Knoblauchzehen
1 EL Honig
Saft von 1 Zitrone
1 TL Thymian
1 TL Oregano
1/2 TL Salz
1/4 Tasse Olivenöl (50 g)
—
3 Karotten
150 g Bier (1/2 Tasse)
—
4 Kartoffeln
Salz
Pfeffer
2 EL Olivenöl
10 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
2,5 – 3 ώρες Χρόνος Ψησίματος
5-7 Μερίδες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο, το χυμό λεμόνι, το αλάτι, το θυμάρι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα. Σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας το χοιρινό το μπούτι και κάνουμε τρύπες με ένα μαχαίρι.
Το βάζουμε σε ένα μπολ και το αλατίζουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε από πάνω τη μαρινάδα, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή όλο το βράδυ. Σε μια γάστρα στρώνουμε λαδόκολλες και βάζουμε μέσα το κρέας.
Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες. Ρίχνουμε μπύρα γύρω από το κρέας βάζουμε τα καρότα και σκεπάζουμε με ακόμα μια λαδόκολλα και καπάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς Κελσίου για 2,5 ώρες.
40 Συνταγές με χοιρινό για το γιορτινό σας τραπέζι
Κόβουμε χοντρό κομμένες τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στην 1,5 ώρα που ψήνεται το κρέας το βγάζουμε και βάζουμε τριγύρω τις πατάτες.
Ξανακλείνουμε με λαδόκολλα και καπάκι και ψήνουμε για ακόμη 1 ώρα και 15 λεπτά. Αφαιρούμε τις λαδόκολλες και το καπάκι και ψήνουμε για ακόμη 30 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σερβίρουμε ζεστό και το πιο νόστιμο χοιρινό με πατάτες και καρότα είναι έτοιμο να το απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας!! Καλή σας επιτυχία.
Δείτε το βίντεο εδώ:
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία την Ημέρα για την προστασία των ανηλίκων από τα social media
- Οι προβλέψεις των Simpsons για το 2025 είναι δυσοίωνες
- Μην αφήνετε ποτέ το καλώδιο φόρτισης στην πρίζα χωρίς το κινητό- Αυτός είναι ο λόγος
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Η Εξοργιστικές αντιδράσεις της για το θάνατο του μικρού Παναγιώτη (βίντεο)
- Η Γη της Ελιάς : Καρέ καρέ η πρόταση γάμου του Μιλτιάδη στη Βασιλική