Close

Ατομικές Χριστουγεννιάτικες πάστες με ινδοκάρυδο της Σόφης Τσιώπου

ατομικές-Χριστουγεννιάτικες-πάστες-με-ινδοκάρυδο-συνταγή-

Συνταγή για ατομικές Χριστουγεννιάτικες πάστες με ινδοκάρυδο της Σόφης Τσιώπου. Γιορτινές πάστες με εγγυημένα αποτελέσματα. Το ινδοκάρυδο δημιουργεί το εφέ του χιονιού ενώ ταυτόχρονα είναι ένα τόσο αρωματικό και μέσα στην γλύκα υλικό. Για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ ή το Χριστουγεννιάτικο κέρασμα καθ’ όλη την διάρκεια των Γιορτών.

Δείτε ακόμα Σοκολατένιες Χριστουγεννιάτικες πάστες rudolf

Φτιάχνουμε γιορτινές λευκές πάστες που λιώνουν στο στόμα με την πιο αφράτη κρέμα και το πιο σιροπιασμένο παντεσπάνι. Για να εμπλουτίσετε τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ ή να κεράσετε τους δικούς σας ανθρώπους κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις ατομικές Χριστουγεννιάτικες πάστες με ινδοκάρυδο της Σόφης Τσιώπου:

ατομικές-Χριστουγεννιάτικες-πάστες-με-ινδοκάρυδο-συνταγή-

 

Εκτέλεση για τις για τις ατομικές Χριστουγεννιάτικες πάστες με ινδοκάρυδο της Σόφης Τσιώπου

Ξεκινάμε την συνταγή με το σιρόπι. Συγκεκριμένα σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το την ζάχαρη, το νερό, τον χυμό λεμονιού για 1 λεπτό, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Στο τέλος ρίχνουμε την βανίλια, απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

ατομικές-Χριστουγεννιάτικες-πάστες-με-ινδοκάρυδο-συνταγή-

Στην συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, την ζάχαρη, την βανίλια και το αλάτι για 8-10 λεπτά μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να αφρατέψει. Έπειτα ρίχνουμε ενώ χτυπάμε παράλληλα σε δυνατή και ταχύτητα και σε σταθερή ροή το σπορέλαιο λίγο λίγο, το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το φρέσκο γάλα.

Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε απαλά με την σπάτουλα τα στερεά υλικά σε 3-4 δόσεις, κοσκινίζοντας τα 2 φορές με 1 σουρωτήρι. Τα αυγά δεν πρέπει να ξεφουσκώσουν. Αδειάζουμε το μείγμα στο μεγάλο ταψί του φούρνου, το οποίο το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Δείτε ακόμα Μελομακάρονα με ελαιόλαδο και πορτοκάλι

ατομικές-Χριστουγεννιάτικες-πάστες-με-ινδοκάρυδο-συνταγή-

Ψήνουμε στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 12 λεπτά περίπου. Στα 12 λεπτά, το τρυπάμε με οδοντογλυφίδα κι αν βγει καθαρή είναι έτοιμο. Ξεχωρίζουμε με το μαχαίρι το παντεσπάνι γύρω γύρω από τα τοιχώματα του ταψιού και το κόβουμε στη μέση.

Ξεκολλάμε το ένα κομμάτι από την λαδόκολλα και το ξαναβάζουμε πάνω σε αυτήν με την ψημένη επιφάνεια τούμπα προς τα κάτω και τυλίγουμε μαζί με αυτήν σε ρολό από την μακριά πλευρά.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το 2ο παντεσπάνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όσο κρυώνουν χτυπάμε την σκόνη γκαρνί με το γάλα σε σαντιγί. Ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την βανίλια και το ζαχαρούχο γάλα χτυπώντας, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Δείτε ακόμα Εύκολος Χριστουγεννιάτικος κορμός με 4 υλικά για αρχάριες

Ανοίγουμε με προσοχή το 1ο ρολό παντεσπάνι και απλώνουμε περίπου 3 κουταλιές της σούπας από την κρέμα. Τυλίγουμε και πάλι σε ρολό. Κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι για ψωμί φέτες, 4 εκατοστών περίπου.

Βουτάμε τις φέτες στα γρήγορα στο σιρόπι που έχει κρυώσει, από τη μία πλευρά πρώτα και έπειτα από την άλλη, με την βοήθειας μίας πιρούνας ή τρυπητής κουτάλας και τα βουτάμε μέσα σε ένα μπολ με ινδοκάρυδο.

Τυλίγουμε καλά. Τα τοποθετούμε σε χαρτιά για γλυκάκια και βάζουμε τις πάστες στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και στο 2ο παντεσπάνι.

Tips για τις ατομικές Χριστουγεννιάτικες πάστες με ινδοκάρυδο της Σόφης Τσιώπου

Αντί για κορν φλάουρ μπορούμε να βάλουμε ίδια ποσότητα νισεστέ. Βγαίνουν 22 πάστες!!! Το σιρόπι πρέπει να το πιούν όλο μη το φοβηθείτε!
Επίσης η δόση αυτής της κρέμας φτάνει για 1 δόση παντεσπάνι ακόμα.

Δηλαδή, θα σας περισσέψει κρεμούλα, εκτός αν χτυπήσετε εναλλακτικά
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, 100 γραμμάρια τυρί κρέμα, 2-3 κουταλιές της σούπας ζαχαρούχο και 1 βανίλια. Αυτή η δόση κρέμας θα σας βγει ακριβώς για 1 δόση παντεσπάνι!!!

ατομικές-Χριστουγεννιάτικες-πάστες-με-ινδοκάρυδο-συνταγή-

Οι φωτογραφίες είναι της φίλης μας Δάφνη Λεμονάκη

και τις είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr