Συνταγή για αφράτες ατομικές Χριστουγεννιάτικες πάστες με σπιτικό σοκολατένιο παντεσπάνι, ανάμεικτη κρέμα σοκολάτας και γκανάζ για τα Χριστούγεννα και τη Πρωτοχρονιά.
- αυγα 5
- ζαχαρη 1 κούπα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κούπα
- κακαο 1/4 της κούπας
- βανίλια 1 κάψουλα
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 400 ml 35% κρύα
- λευκή κουβερτούρα 300 γραμμάρια 28%
- ζάχαρη άχνη 40 γραμμάτια
- κρεμα γαλακτος 200 ml 35% καυτή
- ζελατίνη 3 φύλλα
- βανίλια 1 κάψουλα
- λεμονι 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα
Για τη κρέμα λευκής σοκολάτας
- κρεμα γαλακτος 400 ml 35% κρύα
- λευκή κουβερτούρα 300 γραμμάρια 28%
- ζάχαρη άχνη 40 γραμμάτια
- κρεμα γαλακτος 200 ml 35% καυτή
- ζελατίνη 3 φύλλα
- βανίλια 1 κάψουλα
- λεμονι 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα
- κακαο 30 γραμμάρια
Για την κρέμα σοκολάτας
- ζαχαρη 2 κούπες
- νερό 3 κούπες
- βανίλια 1 κάψουλα
- γαρίφαλο 3 καρφάκια
- κανελά 1 ξυλάκι
- amaretto 1 σφηνάκι
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 3-4 σταγόνες
Για το σιρόπι
- κρεμα γαλακτος 200 γραμμάρια καυτή
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια
Για τη γκανάζ σοκολάτας
Σοκολατένιες Χριστουγεννιάτικες πάστες rudolf
Οι πάστες είναι από τα αγαπημένα γλυκά όλων. Αν θέλετε λοιπόν να ξετρελάνετε τους καλεσμένους σας στο Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν ή να βάλετε την οικογένειά σας σε γιορτινό κλίμα καθ’ όλη τη διάρκεια των Χριστουγέννων τότε μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις αφράτες πάστες με λευκή και κλασική σοκολάτα, σπιτικό παντεσπάνι και γκανάζ σοκολάτας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις ατομικές Χριστουγεννιάτικες πάστες:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Αρχικά χτυπάμε πολύ καλά στον κάδο του μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε κι αυτά στο μείγμα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Εκτέλεση για τη κρέμα λευκής σοκολάτας
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί σαν γιαούρτι και την βάζουμε στο ψυγείο. Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος που την θέλουμε καυτή και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης αφού πρώτα τα μουλιάσαμε σε παγωμένο νερό.
Χριστουγεννιάτικη τούρτα Χιονούλα
Επίσης στη καυτή κρέμα γάλακτος προσθέτουμε και την ζάχαρη, την βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος στους 50 βαθμούς Κελσίου και ενσωματώνουμε μέσα και την λιωμένη λευκή κουβερτούρα. Βάζουμε το μείγμα στην άκρη μέχρι να κρυώσει σχεδόν τελείως. Έπειτα το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στη σαντιγί.
Εκτέλεση για την κρέμα σοκολάτας
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί σαν γιαούρτι και την βάζουμε στο ψυγείο. Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βράζουμε την κρέμα γάλακτος που την θέλουμε καυτή.
Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης αφού πρώτα τα μουλιάσαμε σε παγωμένο νερό. Επίσης στη καυτή κρέμα γάλακτος προσθέτουμε και την ζάχαρη, την βανίλια, το κακάο και το ξύσμα λεμονιού.
Περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος στους 50 βαθμούς Κελσίου και ενσωματώνουμε μέσα και την λιωμένη λευκή κουβερτούρα. Βάζουμε το μείγμα στην άκρη μέχρι να κρυώσει σχεδόν τελείως. Έπειτα το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στη σαντιγί.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την ζάχαρη, το νερό, τη βανίλια, το γαρίφαλο και την κανέλα και βράζουμε για 4 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Έπειτα προσθέτουμε το λικέρ και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Απομακρύνουμε το σιρόπι από την φωτιά.
Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας
Στην καυτή κρέμα γάλακτος λιώνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
Εκτέλεση για τη συναρμολόγηση
Αφού ψήσουμε το παντεσπάνι το κόβουμε σε δύο κομμάτια. Στρώνουμε τον πρώτο παντεσπάνι σε τετράγωνο ταψί και το σιροπιάζουμε Από πάνω απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας. Πάνω από την κρέμα σοκολάτας βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε.
Από πάνω απλώνουμε την κρέμα λευκής σοκολάτας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Μόλις λιώσουμε την γκανάζ, την αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία και περιχύνουμε το γλυκό. Το αφήνουμε να παγώσει καλά στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η γκανάζ και κόβουμε σε κομμάτια.
Tips
Μπορούμε στο σιρόπι να βάλουμε όποιο λικέρ μας αρέσει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Androniki Nikaki
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα