Χριστουγεννιάτικος Χιονάτος κορμός με παντεσπάνι από την Τζένη Τσανακτσίδου για το Χριστουγεννιάτικο αλλά και το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι με σοκολατένιο παντεσπάνι, σαντιγί και ινδοκάρυδο!
- αυγα 5
- ζαχαρη 70 γραμμάρια
- σπορέλαιο 50 ml
- βανίλια 1
- κακαο 25 γραμμάρια
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 50 γραμμάρια
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 2 φλιτζάνια 35% πολύ παγωμένη
- κονιάκ 3 κουταλιές της σούπας
- ζάχαρη άχνη 3 κουταλιές της σούπας
Για την γέμιση
- μόρφατ 1
- βανίλια 1
- ζάχαρη άχνη 2 φλιτζάνια
Για την επικάλυψη
- ινδοκαρυδο Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Αν θέλετε να εμπλουτίσετε τον Χριστουγεννιάτικο ή τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ, τότε σίγουρα πρέπει να φτιάξετε αυτόν τον αφράτο και πεντανόστιμο Χιονάτο κορμό με παντεσπάνι. Θα φτιάξουμε ένα αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι και θα γεμίσουμε αυτόν τον κορμό με σαντιγί και ινδοκάρυδο.
Είναι ένας πεντανόστιμος γιορτινός κορμός που κάθε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά γίνεται ανάρπαστος. Η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου, ξέρει πως να μας ανοίγει την όρεξη και να κλέβει τις εντυπώσεις με τις πανεύκολες συνταγές της.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον Χιονάτο κορμό με παντεσπάνι :
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για το παντεσπάνι στον κορμό
Αρχικά ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια. Στην συνέχεια σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στην μαρέγκα την ζάχαρη, κουταλιά κουταλιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Έπειτα προσθέτουμε στο μείγμα έναν έναν τους κρόκους και ανακατεύουμε με το σύρμα. Ρίχνουμε το σπορέλαιο και την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με το σύρμα απαλά.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικος κορμός red velvet
Μεταφέρουμε το μείγμα για το παντεσπάνι σε ένα ταψί του φούρνου, ρηχό, με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα. Αφού ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αναποδογυρίζουμε σε καθαρή λαδόκολλα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για την γέμιση για τον Χιονάτο κορμό με παντεσπάνι
Στο μίξερ, χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα την κρέμα γάλακτος πολύ παγωμένη, μαζί με το κονιάκ και την ζάχαρη άχνη μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτή σαντιγί. Τοποθετούμε την σαντιγί πάνω στο κρύο παντεσπάνι και το ρολάρουμε με την βοήθεια της λαδόκολλα. Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Εκτέλεση για την επικάλυψη για τον Χιονάτο κορμό με παντεσπάνι
Χτυπάμε στο μίξερ το μόρφατ μαζί με την βανίλια και την ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγί. Βγάζουμε τον κορμό από το ψυγείο, κόβουμε λοξά ένα κομμάτι του και το βάζουμε πλάγια. Τοποθετούμε σε όλον τον κορμό το μείγμα για την επικάλυψη και με το πιρούνι κάνουμε σχέδια. Πασπαλίζουμε τον κορμό με μπόλικο ινδοκάρυδο και απολαμβάνουμε.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικος κορμός σε μερίδες
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr