Χιονούλες σε σχήμα χιονάνθρωπου – Χριστουγεννιάτικο γλυκό. Θέλετε να μπείτε στο κλίμα των Χριστουγέννων και παράλληλα να ενθουσιάσετε τα παιδιά σας φέτος τα Χριστούγεννα;
- ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί
- ινδοκαρυδο 250γρ
Υλικά
- ζαχαροπαστα Κατά βούληση
Για το καπέλο και το κασκόλ
- μαυροσούσαμο Κατά βούληση
Για τα μάτια
- γαρίφαλο Κατά βούληση
Για τα χέρια
- σοκολατάκια Κατά βούληση χρωματιστά
Για τα κουμπιά
Λοιπόν αυτά τα χριστουγεννιάτικα κεράσματα χιονούλες σε σχήμα χιονάνθρωπου με ινδοκάρυδο, ζαχαρόπαστα, γαρίφαλό, μαυροσούσαμο και σοκολατάκια smarties, είναι φανταστικά!
Είναι πανεύκολα στην παρασκευή τους και σίγουρα μπορείτε να βάλετε και τις δικές σας πινελιές έτσι ώστε να τα κάνετε να δείχνουν ακόμη πιο εντυπωσιακά! Την ζαχαρόπαστα μπορείτε να την αγοράσετε από κάποιο μαγαζί με είδη ζαχαροπλαστικής.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικος κορμός με σαντιγί & μαρμελάδα βατόμουρου
Παρόλα αυτά μπορείτε να δείτε ΕΔΩ μια υπέροχη συνταγή για ζαχαρόπαστα με μόλις τρία υλικά κι ΕΔΩ να μάθετε όλα τα μυστικά για το πως να δουλεύετε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής σε περίπτωση που θέλετε να βάλετε χρώμα στην ζαχαρόπαστά σας.! Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση
Στην αρχή ανακατεύουμε το γάλα με τα 250 γρ. ινδοκάρυδο. Παίρνουμε λίγο παραπάνω ινδοκάρυδο για να το βάλουμε στην άκρη και να πασπαλίσουμε στην συνέχεια τα γλυκά μας. Αφού λοιπόν φτιάξουμε το μείγμα μας, το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
Αφού περάσει λίγη ώρα, βρέχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε το μείγμα μας σε μπαλάκια για να φτιάξουμε το σώμα και το κεφάλι του χιονάνθρωπου. Αυτά τα μπαλάκια τα περνάμε από το ινδοκάρυδο που κρατήσαμε στην άκρη προηγουμένως. Ενώνουμε το κεφάλι με το σώμα χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδες.
Στην συνέχεια, παίρνουμε την ζαχαρόπαστα και κόβουμε τα καπέλα και το κασκόλ με ένα μαχαίρι. Αφού τα κόψουμε τα κολλάμε πάνω στα γλυκά μας. Στην συνέχεια τοποθετούμε το μαυροσούσαμο για τα μάτια, τα γαρύφαλλα για χεράκια, και τα χρωματιστά σοκολατάκια smarties για κουμπιά.
Tips
Το ζαχαρούχο είναι πηχτό. Απλά θα πρέπει να δείξουμε λίγη υπομονή στο ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν ζυμαράκι. Αντί για ινδοκάρυδο μπορούμε να βάλουμε τριμμένο μπισκότο, ή μαύρη τρούφα, ή χρωματιστή τρούφα.
Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε μαύρη ή χρωματιστή τρούφα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη για να παραμείνουν χιονάνθρωποι οι χιονούλες μας.
Διατηρούνται στο ψυγείο για μεγαλύτερη ασφάλεια, έτσι ώστε να μη μας χαλάσουν. Μπορούμε όμως να τα διατηρήσουμε και σε θερμοκρασία δωματίου.
Η συνταγή είναι της πολυαγαπημένης μας φίλης Afrodite Foskolou Argyris Christodoulou
και την μοιράστηκε μαζί μας στην ομάδα μας Συνταγες για παιδια & more
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Γίνε κι εσύ μέλος της ομάδας μας Συνταγες για παιδια & more και μοιράσου μαζί μας τις δικές σου συνταγές ή ενημερώσου για δικές μας πεντανόστιμες συνταγές!