Close
Στιφάδο-Χοιρινή σπάλα-στη γάστρα-για το-γιορτινό τραπέζι-συνταγή-

Συνταγή για γιορτινό στιφάδο με διάφορα λαχανικά στη γάστρα από χοιρινή σπάλα. Σιγομαγειρεμένο χοιρινό με την γλύκα των λαχανικών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με όλα τα μυστικά της γιαγιάς.

Μοσχαράκι στιφάδο με πουρέ

Το στιφάδο είναι ένα άκρως μαμαδίστικο φαγητό που υπάρχει στην ελληνική κουζίνα εδώ και πολλά χρόνια. Παρόλα αυτά δεν το φτιάχνουμε συνήθως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Σε μία τέτοια γιορτινή έκδοση όμως, δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε και σίγουρα θα μπει στο φετινό μας μενού!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το στιφάδο από χοιρινή σπάλα στη γάστρα για το γιορτινό τραπέζι:

Στιφάδο-Χοιρινή σπάλα-στη γάστρα-για το-γιορτινό τραπέζι-συνταγή-

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το αλάτι, το πιπέρι, την γλυκιά πάπρικα, την ρίγανη, τον κουρκουμά, τη σκόνη σκόρδου και το ξερό κόλιανδρο για το κρέας. Παίρνουμε το άκοπο κρέας και το μαρινάρουμε με το μείγμα από όλες τις πλευρές. Το βάζουμε στη γάστρα και το ψήνουμε για 1 ώρα σκεπασμένο, στους 170 βαθμούς Κελσίου.

Χοντροκόβουμε τις πατάτες, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα μαρινάρουμε με το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, το κόλιανδρο, τον κουρκουμά, την ρίγανη για τα λαχανικά. Τα αφήνουμε στη μαρινάδα τους για 15 λεπτά με το ελαιόλαδο.

Χριστουγεννιάτικη συνταγή για χοιρινό

Μετά από 1 ώρα ψησίματος προσθέτουμε και τα λαχανικά στη γάστρα. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμη 1 ώρα (στο σύνολο 2 ώρες). Λίγο πριν σβήσουμε την φωτιά στύβουμε το λεμόνι και απολαμβάνουμε.

Tips

Το κρέας δεν το χαράζουμε για να βγει ζουμερό. Αν το χαράξουμε το ψήνουμε για λιγότερη ώρα.

Στιφάδο-Χοιρινή σπάλα-στη γάστρα-για το-γιορτινό τραπέζι-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou

και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr