Close
Χοιρινή-σπάλα-στο φούρνο-με γλυκοπατάτες-συνταγή-

Συνταγή για ξεροψημένη σπάλα με πατάτες φούρνου και γλυκοπατάτες. Το κρέας γίνεται σκέτο λουκούμι και είναι ό,τι πρέπει για το Χριστουγεννιάτικο και το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Με οικονομική μαρινάδα και εύκολη εκτέλεση.

Χοιρινή σπάλα στη κατσαρόλα με πιπεριές

Η χοιρινή σπάλα είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά και την φτιάχνουμε πολύ συχνά στα Κυριακάτικα τραπέζια. Γι’ αυτό και φέτος την επιλέξαμε και για τα γιορτινά τραπέζια, τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά. Γίνεται σκέτο λουκούμι μέσα στη λαδόκολλα και οι γλυκοπατάτες, θα κάνουν το φαγητό πιο γιορτινό από ότι συνήθως.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη χοιρινή σπάλα στο φούρνο με γλυκοπατάτες:

Χοιρινή-σπάλα-στο φούρνο-με γλυκοπατάτες-συνταγή-

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί κόβουμε τις πατάτες, τις γλυκοπατάτες κυδωνάτες και το καρότο σε ροδέλες. Βάζουμε αλάτι, ρίγανη, κύμινο, πάπρικα, μπαχάρι σε σκόνη και τα φύλλα δάφνης. Από πάνω τοποθετούμε το κρέας. Προσθέτουμε και σε αυτό αλάτι, ρίγανη, κύμινο, πάπρικα, μπαχάρι και καρφώνουμε πάνω τους τις σκελίδες σκόρδου.

Αλείφουμε το κρέας και τις πατάτες με την μουστάρδα και περιχύνουμε το φαγητό μας με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό και σκεπάζουμε το φαγητό με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Θέλουμε να σφραγίσει καλά το φαγητό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, στη τελευταία κάτω σχάρα, για 2 ώρες περίπου.

Γιορτινή σπάλα με πουρέ από πατάτες και κάστανα

Ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το χοιρινό και οι πατάτες. Πρέπει οι πατάτες να πιουν όλα τα υγρά και να μείνουν με το λάδι τους.

Tips

Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με το πόσο κρέας έχουμε.

Χοιρινή-σπάλα-στο φούρνο-με γλυκοπατάτες-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας τσιουκανη ελενη Σάκης

και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr