Συνταγή για χοιρινή σπάλα στο φούρνο με πατάτες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μία συνταγή που δεν πρέπει να λείπει από κανένα Χριστουγεννιάτικο μενού. Σπάλα, ζουμερή και σιγομαγειρεμένη με όλα τα μυστικά της, συνοδευόμενη από πατάτες. Ένα πιάτο που θα απογειώσει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και δε θα μείνει ούτε κοκαλάκι.
- πατατες 6-7 μεγάλες
- καρότο 1
- αλατι Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
- κύμινο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά
- μπαχάρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- μουσταρδα 2 κουταλιές της σούπας περίπου
- λεμονι Χυμό από 2
- ελαιολαδο 1/2 ποτηράκι του κρασιού περίπου
- νερό 2 ποτήρια
Υλικά
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ήδη έχουμε ξεκινήσει να συγκεντρώνουμε για εσάς…αλλά και για εμάς ιδέες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Δείτε ακόμα Πουρές για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με παντζάρι και πατάτες
Γιατί τέλεια τα φωτάκια και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά οι μεγάλοι ανυπομονούν για το φαγοπότι! Χριστουγεννιάτικη χοιρινή σπάλα με πατάτες λοιπόν και ήδη μας τρέχουν τα σάλια!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την χοιρινή σπάλα με πατάτες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι:
Εκτέλεση για την χοιρινή σπάλα με πατάτες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Σε ένα ταψί κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και το καρότο σε ροδέλες. Μαρινάρουμε τις πατάτες και τα καρότα με αλάτι, ρίγανη, κύμινο, γλυκιά πάπρικα, μπαχάρι σε σκόνη και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε την μουστάρδα και ανακατεύουμε με τα χέρια για να πάει παντού η μουστάρδα.
Παίρνουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις καρφώνουμε πάνω στη χοιρινή σπάλα. Αλείφουμε και την σπάλα με την μουστάρδα και φροντίζουμε η μουστάρδα να πάει παντού. Έπειτα μαρινάρουμε και το κρέας με αλάτι, κύμινο, γλυκιά πάπρικα, μπαχάρι σε σκόνη και φροντίζουμε τα μπαχαρικά να πάνε εξίσου παντού.
Προσθέτουμε στο ταψί τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το νερό. Αρχικά σκεπάζουμε το φαγητό με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και φροντίζουμε να το σφραγίσουμε καλά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, στη τελευταία σχάρα για 2 ώρες περίπου.
Δείτε ακόμα Χοιρινή σπάλα με πατάτες, δενδρολίβανο & άρωμα πορτοκάλι της Γωγώς Σαμίου
Έπειτα ξεσκεπάζουμε το ταψί από το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα, χαμηλώνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και οι πατάτες και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.
Tips για την χοιρινή σπάλα με πατάτες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Το καρότο είναι προαιρετικό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας ελενη τσιουκανη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία μέχρι και τα Χριστούγεννα – Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών
- Design Your Christmas Tree με DIY Στολίδια με τις Φωτογραφίες των Παιδιών
- Αστυνομικός της Βουλής : Μέλος σε σκοτεινή αίρεση ο 45χρονος
- Κώστας Δίγκας : Ο Πρωταγωνιστής της “Λάμψης” με τις φανατικές θαυμάστριες σήμερα στα 68 του παραμένει γοητευτικός
- Βήμα βήμα πως να φτιάξετε αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι