Συνταγή για χοιρινό με πορτοκάλι και δεντρολίβανο. Χοιρινό με πορτοκάλι και μία Χριστουγεννιάτικη αρωματική μαρινάδα με δεντρολίβανο που γίνεται σκέτο λουκούμι. Είναι μαλακό, σιγομαγειρεμένο και ιδανικό για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ ή το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με τηγανιτές πατάτες ή πατάτες φούρνου αλλά τρώγεται τέλεια και σκέτο και οι καλεσμένοι σας θα ξετρελαθούν.
- χοιρινο 2 κιλά μπούτι ρολό
- δενδρολίβανο 1 κλαδάκι
- ρίγανη 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
Χοιρινό μπούτι καραμελωμένο με καστανή ζάχαρη για το χριστουγεννιατικο τραπέζι
Οι περισσότεροι επιλέγουμε την γεμιστή γαλοπούλα ή το γεμιστό κοτόπουλο για τα Χριστούγεννα. Παρόλα αυτά αν δεν σας αρέσουν αυτά ή θέλετε και ένα επιπλέον κρεατικό για τον μπουφέ σας, τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το αρωματικό και λαχταριστό χοιρινό με πορτοκάλι και δεντρολίβανο. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το χοιρινό με πορτοκάλι και δεντρολίβανο:
Εκτέλεση για το χοιρινό με πορτοκάλι και δεντρολίβανο
Αρχικά σε ένα μπολ προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο λιωμένο, την μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο και το κρασί. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και μαρινάρουμε το χοιρινό κρέας από το προηγούμενο βράδυ, σε όλες τις μεριές.
Δεν πετάμε τη μαρινάδα, αλλά στραγγίζουμε το κρέας. Σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρέας την επόμενη μέρα μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Έπειτα το τοποθετούμε σε μία γάστρα με λαδόκολλα και προσθέτουμε την ρίγανη, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.
Χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο με πορτοκάλι και μέλι για το γιορτινό τραπέζι
Περιχύνουμε με όση μαρινάδα μας περίσσεψε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 2 ώρες με σκεπασμένη γάστρα. Έπειτα ανοίγουμε την γάστρα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. Πριν το σερβίρισμα αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου το κρέας σκεπασμένο μέσα στη γάστρα και έπειτα το σερβίρουμε.
Tips για το χοιρινό με πορτοκάλι και δεντρολίβανο
Προαιρετικά κάνουμε χαρακιές στο κρέας και βάζουμε φέτες πορτοκαλιού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Οι φωτογραφίες της συνταγής είναι της φίλης μας Voula Damala
και τις είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μηνιαίες προβλέψεις : Ποια είναι τα απόλυτα τυχερά ζώδια του Δεκεμβρίου 2024
- Γεράσιμος Μιχελής : 19 χρόνια μετά ο «Κακός» του “Παρά 5” είναι ένας άλλος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Netflix : Όλοι οι κρυφοί κωδικοί για την πλοήγηση και την εξερεύνηση περιεχομένου
- Κωνσταντίνος Αργυρός : Γέννησε η Αλεξάνδρα Νίκα- Ολες οι λεπτομέρειες