Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο. Μπούτι χοιρινό καραμελωμένο με καστανή ζάχαρη για ένα εντυπωσιακό και πεντανόστιμο φαγητό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το μπούτι και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, δίνουμε χρώμα στο κρέας μας από όλες τις πλευρές.
Απλώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω βάζουμε λαδόκολλα. Φτιάχνουμε ένα ”στρωματάκι” μυρωδικών απλώνοντας αρκετά κλωνάρια από δεντρολίβανο και από θυμάρι.
Μόλις πάρει χρώμα το κρέας μας από όλες τις πλευρές το βάζουμε πάνω από τα μυρωδικά μας.
Στο ίδιο τηγάνι, λιώνουμε εκτός φωτιάς το βούτυρο μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω από το κρέας μας.
Τυλίγουμε το κρέας μας με τη λαδόκολλα σαν μία καραμέλα. Το σκεπάζουμε και με το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε πάνω σε ένα ταψί με σχάρα.
Ψήνουμε για 2 1/2 ώρες.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και κόβουμε με ένα ψαλίδι το δίχτυ μας.
Για το γλάσο
Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τα υλικά για το γλάσο και ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τη Νοστιμιά.
Αλείφουμε με την καυτερή μουστάρδα το ρολό και βάζουμε από πάνω το γλάσο μας.
Βάζουμε το ρολό πίσω στον φούρνο για 30 λεπτά. Κάθε 5 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο και βάζουμε το γλάσο από πάνω.
Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο το κρέας
Δείτε ακόμα: Πεντανόστιμο Χοιρινό λεμονάτο με πορτοκάλι και μανιτάρια !!!
η συνταγη ειναι του Ακη Πετρετζικη η φωτο ειναι απο πιντερεστ
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος