Συνταγή για χοιρινό ρολό γεμιστό για Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά. Ρολό από χοιρινή πανσέτα, γεμισμένο με γκούντα, πάριζα, μπέικον και πιπεριές για το Χριστουγεννιάτικο και το Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ. Το κρέας σιγοψήνεται και λιώνει στο πιρούνι και σίγουρα θα γίνει ανάρπαστο. Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο ή και με πατάτες φούρνου. Μία συνταγή της φίλης μας Ειρήνη Καπτσιανού.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο ορεκτικό: Ρολό κιμά με γέμιση φέτας και κόκκινες πιπεριές
Σήμερα θα φτιάξουμε μία ξεχωριστή αλλά και πανεύκολη συνταγή με χοιρινό ρολό που μπορούμε να την εντάξουμε τόσο στον Χριστουγεννιάτικο όσο και στον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ. Χοιρινή πανσέτα γεμισμένη με γκούντα, πάριζα, μπέικον και πιπεριές που θα σας ξετρελάνει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το χοιρινό ρολό γεμιστό:
Εκτέλεση για το χοιρινό ρολό γεμιστό
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει ένα χοντρό κομμάτι χοιρινής πανσέτας που να μπορούμε να το ρολάρουμε, όσο γίνεται πιο ίσιο. Βάζουμε μπέικον, πάριζα σε φέτες, πιπεριές και ντομάτα σε ροδέλες και τριμμένο γκούντα και ρολάρουμε. Κλείνουμε με οδοντογλυφίδες και το βάζουμε σε μία γάστρα.
Δείτε ακόμα Ρολό κοτόπουλο μαριναρισμένο για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και λίγο νερό για να μην μας κολλήσει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανό εξωτερικά.
Την είδαμε στην ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr