Close
Χοιρινό-ρολό γεμιστό-με δαμάσκηνα-και βερίκοκα-συνταγή-

Συνταγή για μαλακό χοιρινό ρολό γεμιστό με δαμάσκηνα και βερίκοκα και συνοδευόμενο με καλομαγειρεμένες πατάτες baby για να γλείφετε και τα δάχτυλά σας στο γιορτινό τραπέζι.

Μιας και τα Χριστούγεννα έρχονται προσπαθούμε να βρούμε συνταγές που είτε μπορούμε να τις αποθηκεύσουμε για το επερχόμενο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, είτε μπορούμε να τις φτιάξουμε από τώρα για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα.

Καραμελωμένο γεμιστό χοιρινό ρολό της Γκόλφως με αξεπέραστη σάλτσα

Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε ένα ιδιαίτερο χοιρινό γεμιστό ρολό με βερίκοκα και δαμάσκηνα. Ένα φαγητό γεμάτο αρώματα και γεύσεις, με μαλακό και ζουμερό κρέας, παρόλο που το χοιρινό αν δεν το μαγειρέψεις σωστά πολλές φορές στεγνώνει.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το χοιρινό ρολό γεμιστό με δαμάσκηνα και βερίκοκα:

Χοιρινό-ρολό γεμιστό-με δαμάσκηνα-και βερίκοκα-συνταγή-

Εκτέλεση

Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Πλένουμε το φιλέτο χοιρινού και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε το κρέας ανάμεσα σε δύο φύλλα διάφανης μεμβράνης και το χτυπάμε με το ειδικό σφυράκι για να ανοίξει.

Αλείφουμε το κρέας με τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το αλατίζουμε από όλες τις μεριές. Το τοποθετούμε πάνω στο ξύλο κοπής και απλώνουμε κατά μήκος του φιλέτου τα ροδάκινα και τα δαμάσκηνα. Τυλίγουμε το φιλέτο σε ρολό και το δένουμε με σπάγκο.

Το βάζουμε σε ένα ταψί και το αλείφουμε με το μείγμα που φτιάξαμε, ανακατεύοντας τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι και το ελαιόλαδο για το άλειμμα. Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε τις πατάτες και γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό μέχρι να καλυφθούν πλήρως.

Μελωμένο χοιρινό λεμονάτο με μανιτάρια στη χύτρα

Βράζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά και σουρώνουμε. Τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψί το οποίο το έχουμε ντύσει με αλουμινόχαρτο και γύρω γύρω βάζουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε στις πατάτες ελαιόλαδο, αλάτι και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Επίσης προσθέτουμε στο ταψί και λίγη σάλτσα μας περίσσεψε από το χοιρινό.

Δεν ρίχνουμε όλη τη σάλτσα στο ταψί γιατί θα τη χρειαστούμε και αργότερα. Ψήνουμε για 1μιση ώρα περίπου με σκεπασμένο το κρέας, ανάλογα και τον φούρνο. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε, το αλείφουμε με όση σάλτσα μας περίσσεψε και ψήνουμε για ακόμη 1 ώρα μέχρι να πάρει χρώμα. Σερβίρουμε κομμένο σε ροδέλες.

Tips

Επειδή οι πατάτες χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να γίνουν, αφαιρέστε τες από το ταψί όταν γίνουν και συνεχίστε με το κρέας. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο.

Χοιρινό-ρολό γεμιστό-με δαμάσκηνα-και βερίκοκα-συνταγή-

Τις φωτογραφίες τις είδαμε από την φίλη μας Dina Barbatsouli

και τις είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr