Συνταγή για Christmas chocolate cookies βουτύρου γεμιστά με μαρμελάδα , γλάσο σοκολάτας και πολύχρωμη τρούφα σε γιορτινά σχέδια για Χριστουγεννιάτικο κέρασμα ή για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ.
- βουτυρο 250 γραμμάρια
- φυτίνη 250 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 2 ποτήρια
- αυγα 3
- κρόκους αυγού 2
- βανίλια 2 κάψουλες
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 450 γραμμάρια
Υλικά
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια περίπου
- ηλιέλαιο 1 κουταλιά της σούπας
Για την επικάλυψη
- τρούφα σοκολάτας 1 συσκευασία χρωματιστή
- ζαχαροπαστα 1 κομμάτι
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 2-3 σταγόνες πράσινο
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 2-3 σταγόνες κόκκινο
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 2-3 σταγόνες πορτοκαλί
Για την διακόσμηση
- μαρμελάδα 1 βαζάκι βερίκοκο
Για τη γέμιση
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με λευκή σοκολάτα του Δημήτρη Μιχαηλίδη
Τα Χριστούγεννα τα μπισκότα, τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες, οι δίπλες και τα σιροπιαστά δίνουν και παίρνουν! Σήμερα θα φτιάξουμε Christmas chocolate cookies, δηλαδή Χριστουγεννιάτικα cookies με σοκολάτα και γιορτινά σχέδια που θα τα λατρέψουν τα παιδιά και θα τα ευχαριστηθούν οι μεγάλοι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Christmas chocolate cookies:
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο, την φυτίνη και την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει το μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά, τους κρόκους και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα, ανακατεύοντας και πλάθοντας παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και με Χριστουγεννιάτικα κουπάτ δίνουμε το σχέδιο.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 15-17 λεπτά. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και αλείφουμε τα μισά με μαρμελάδα βερίκοκο. Καλύπτουμε με τα άλλα μισά μπισκότα σαν σάντουιτς και τα βάζουμε στην άκρη.
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα ανθρωπάκια με 4 υλικά χωρίς ζάχαρη
Κρατάμε ίσως μερικά μπισκότα για διακόσμηση στην άκρη, χωρίς να τα γεμίσουμε με μαρμελάδα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί με το ηλιέλαιο. Βουτάμε τα μπισκότα από την πάνω μεριά στη κουβερτούρα. Πριν στεγνώσουν κολλάμε πάνω τα μπισκότα που βάλαμε στην άκρη για διακόσμηση και πολύχρωμη τρούφα σοκολάτας.
Χωρίζουμε την ζαχαρόπαστα σε κομμάτια και προσθέτουμε στο κάθε κομμάτι από το χρώμα ζαχαροπλαστικής που μας αρέσει. Φτιάχνουμε τα φύλλα γκι και τους σπόρους γκι και γενικά όποιο σχέδιο μας αρέσει με κουπάτ ή με το χέρι. Διακοσμούμε αν θέλουμε με τα σχέδια της ζαχαρόπαστας και μόλις στεγνώσουν τα μπισκότα είναι έτοιμα.
Tips
Μπορούμε να κολλήσουμε την ζαχαρόπαστα και με μαρμελάδα αν μας περισσεύει.
Η συνταγή είναι του φίλου μας Kostas Kolonas
και την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος