Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα gingerbread cookies με γιορτινά σχέδια που θα λατρέψουν τα παιδιά. Μία επιτυχημένη συνταγή για τα μπισκότα του Άγιου Βασίλη και όχι μόνο, με ρίζες από την Αμερική.
- ζαχαρη 250 γραμμάρια
- νερό 100 ml βραστό
- βουτυρο 100 γραμμάρια
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- γαρίφαλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- τζίντζερ 1 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
- σοδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- μελι 1-2 κουταλιές της σούπας
- αυγα 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400-450 γραμμάρια
Υλικά
- ασπραδια 1
- ζάχαρη άχνη 200 γραμμάρια
- λεμονι 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμός
- χρώμα ζαχαροπλαστικής Κατά βούληση της αρεσκείας μας
Για το γλάσο
Τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι αγαπούν τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Μάλιστα, στην Αμερική υπάρχουν κάποια μπισκότα που ονομάζονται gingerbread, εξαιτίας του χρώματός τους, όπου είναι τα παραδοσιακά μπισκότα των Χριστουγέννων.
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με λευκή σοκολάτα
Αυτά τα μπισκότα μαζί με τα χαριτωμένα σχέδια που επιβάλλονται, σας δείξουμε σήμερα. Τα παιδιά σίγουρα θα τα λατρέψουν αλλά και οι μεγάλοι δεν θα αφήσουν ούτε ψίχουλο. Μπορείτε να τα φτιάξετε και για τα Χριστούγεννα και για τη Πρωτοχρονιά!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Christmas gingerbread cookies με γλάσο:
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε επίσης και την μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε και πάλι. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε την ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα. Ρίχνουμε προσεκτικά και σταδιακά, γιατί ζεματάει, το καυτό νερό και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στην καραμέλα το μείγμα με το τζίντζερ και το μέλι και ανακατεύουμε. Το μείγμα θα φουσκώσει πολύ αρχικά αλλά έπειτα θα πέσει. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρό.
Ρίχνουμε το αυγό και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη μαλακή που να κολλάει λίγο στα χέρια. Την βάζουμε σε μία σακούλα τροφίμων και αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου χωρίς ζάχαρη
Την επόμενη μέρα ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και δίνουμε τα σχέδια των μπισκότων με Χριστουγεννιάτικα κουπάτ. Ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 8 λεπτά. Φτιάχνουμε το γλάσο χτυπώντας στο μίξερ την ζάχαρη άχνη, το ασπράδι και τον χυμό λεμονιού για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει.
Χωρίζουμε το γλάσο σε μπολάκια και προσθέτουμε σε κάθε μπολάκι από λίγες σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής, ανάλογα τα γούστα μας. Προσθέτουμε όσο χρώμα θέλουμε σε σταγόνες, ανάλογα με το πόσο έντονο θέλουμε να βγει.
Tips
Διατηρείται η ζύμη μέχρι ένα μήνα στο ψυγείο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Olha
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Η Αμαλία βοηθά ύπουλα να πάρει την μικρή Αγγελική η Αντιγόνη
- Grand hotel : Ο Χαραλάμπης βγάζει από την μέση τον Βλάση
- Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου : Οι περιοχές της Ελλάδας που θα πέσει δύο μέτρα χιόνι
- Άση Μπήλιου Μηνιαίες προβλέψεις : Τυχερές και άτυχες μέρες Δεκεμβρίου 2024
- Ελένη Χατζίδου για την περιπέτεια υγείας της κόρης της : “Ήταν κάτι πιο ανησυχητικό που δεν το έχουμε ξαναδεί”