Χριστουγεννιάτικα κεράσματα με μαρμελάδα. Γιορτινά χριστουγεννιάτικα κεράσματα με μαρμελάδα σπιτική πανεύκολη ζύμη, γέμιση με μαρμελάδα της αρεσκείας μας και ζάχαρη άχνη.
- μαργαρίνη 250 γραμμ
- σπορέλαιο 1 φλιτζανάκι του καφέ
- ζάχαρη άχνη 1 φλυτζάνι
- αυγα 1
- Γιαούρτι στραγγιστό 3 κουταλιές σούπας
- μπέικιν πάουντερ 1 πακέτο
- βανίλια 2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 450-500 γραμ
Υλικά
- ζάχαρη άχνη Λίγη
Για το πασπάλισμα
Υπέροχα γιορτινά Χριστουγεννιάτικα κεράσματα από σπιτική και πανεύκολη ζύμη γεμισμένα με μαρμελάδα της αρεσκείας μας και θρυμματισμένα μπισκότα πτι μπερ. Είναι απλά λαχταριστά και μπορείτε να επιλέξετε μαρμελάδα με χειμερινά και χριστουγεννιάτικα φρούτα για να κάνετε αυτά τα κεράσματα ακόμη πιο γιορτινά.
Μπορείτε να τα δώσετε σαν δώρο στην δασκάλα του παιδιού μέσα σε εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες συσκευασίες ή να τα φτιάξετε για το σπίτι για να μυρίσει το σπίτι μέσα από την ζάχαρη άχνη και την μαρμελάδα Χριστούγεννα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Χριστουγεννιάτικα κεράσματα με μαρμελάδα:
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη βάζουμε την μαργαρίνη και το γιαούρτι κατευθείαν από το ψυγείο. Επίσης προσθέτουμε το σπορέλαιο, την ζάχαρη άχνη, το αυγό, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά σιγά.
Ζυμώνουμε και αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την ανοίγουμε κατευθείαν σε φύλλο ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά. Κόβουμε με στρογγυλό κουπάτ και σε κάθε κομμάτι βάζουμε μία γενναία ποσότητα μαρμελάδας την οποία την έχουμε αναμείξει με θρυμματισμένα μπισκότα στην μισή πλευρά του κομματιού.
Με την άλλη μισή σκεπάζουμε τα κεράσματά μας χωρίς όμως να τα κλείνουμε. Αφού ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα κομμάτια που κόψαμε με κουπάτ βάζουμε τα κεράσματα σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικα κεκάκια από την Γκόλφω
Ψήνουμε τα κεράσματα στον αέρα, στους 160 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε. Αφού κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Tips για τα Χριστουγεννιάτικα κεράσματα με μαρμελάδα
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο ελαφρύ λάδι έχουμε. Η ζάχαρη άχνη στο πασπάλισμα είναι προαιρετική. Αν δεν έχουμε στρογγυλά κουπάτ μπορούμε να τα κόψουμε σε μακρόστενα κομμάτια φύλλου.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Xatzhstamatioy
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους