Χριστουγεννιάτικα κεκάκια από την Γκόλφω. Αφράτα χριστουγεννιάτικα κεκάκια από την Γκόλφω με χριστουγεννιάτικο γλάσο από ζάχαρη άχνη και χυμό μανταρινιού. Μυρωδάτα και αφράτα χριστουγεννιάτικα κεκάκια.
- ασπραδια 4
- κρόκους αυγού 4
- ζάχαρη άχνη 1 φλιτζάνι τσαγιού
- βανίλια 2
- Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλάκι
- κρεμα γαλακτος 250 γρ.
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 2 φλιτζάνια τσαγιού
- καλαμποκέλαιο 2 φλιτζάνι τσαγιού
- γκρανμπερις 1 μπολάκι
Υλικά
- ζάχαρη άχνη 1 κούπα
- νερό λίγες σταγόνες
- χυμός Από 1 μανταρίνι
Για τον γλάσο
- τρούφα σοκολάτας Λίγη χρωματιστή
Για την διακόσμηση
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα παιδιά μας ανυπομονούν για τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές που τους ετοιμάζουμε κάθε χρόνο. Φέτος λοιπόν θα φτιάξουμε για εμάς αλλά και για τα παιδιά μας αφράτα χριστουγεννιάτικα κεκάκια με γλάσο από ζάχαρη άχνη, νερό και χυμό μανταρινιού.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο κέικ χωρίς ζάχαρη μόνο με τρία υλικά
Τα Χριστουγεννιάτικα κεκάκια είναι τα πιο αφράτα που έχετε δοκιμάσει αν ακολουθήσετε πιστά τις χρήσιμες συμβουλές της αγαπημένης μας Γκόλφως! Είναι από τα πιο νόστιμα και τα πιο παιχνιδιάρικα χριστουγεννιάτικα κεκάκια που μπορείτε να διακοσμήσετε όπως σας αρέσει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Χριστουγεννιάτικα κεκάκια από την Γκόλφω
Εκτέλεση για τα Χριστουγεννιάτικα κεκάκια από την Γκόλφω
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Σιγά σιγά ρίχνουμε τους κρόκους σε θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνου μαρέγκα. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε έναν ωραίο χυλό.
Έπειτα προσθέτουμε τα κράνμπερι και ανακατεύουμε το μείγμα μας με μία σπάτουλα. Στην συνέχεια σε θήκες για μάφιν στρώνουμε χαρτάκια για μίνι κέικ και μεταφέρουμε σε κάθε θήκη λίγο από το μείγμα μας. Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά με μισή ώρα. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο που έχουμε.
Εκτέλεση για τον γλάσο
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη άχνη, το νερό και τον χυμό μανταρινιού και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα γλάσο που να στέκεται.
Εκτέλεση για τα Χριστουγεννιάτικα κεκάκια από την Γκόλφω και την διακόσμηση
Βουτάμε ένα ένα τα ψημένα κεκάκια μέσα στον γλάσο και αμέσως προσθέτουμε την χρωματιστή τρούφα ή όποια άλλα γλυκίσματα μας αρέσουν.
Tips για τα Χριστουγεννιάτικα κεκάκια από την Γκόλφω
Τον χυμό μανταρινιού τον βάζουμε λίγο λίγο στον γλάσο ανακατεύοντας και σταματάμε μέχρι να έχουμε ένα γλάσο που να στέκεται. Για την διακόσμηση μπορούμε επίσης να βάλουμε χρωματιστές καραμέλες, ζαχαρωτά και σοκολατάκια με χριστουγεννιάτικα σχέδια και γενικά ό,τι σας αρέσει.
Αντί για 2 βανίλιες μπορούμε να βάλουμε 1 βανιλέτα και αντί για ξύσμα πορτοκαλιού μπορούμε να βάλουμε ξύσμα μανταρινιού. Αν δεν έχουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του για κάθε φλιτζάνι οποιουδήποτε άλλου αλευριού αντιστοιχεί 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Αντί για κράνμπερι μπορούμε να βάλουμε όποιο αποξηραμένο φρούτο μας αρέσει. Βγαίνουν 24 μίνι κέικς. Αν τα κάνουμε πιο μεγάλα βγαίνουν 12 μίνι κέικς. Αντί για γλάσο με άχνη ζάχαρη μπορούμε να τα βουτήξουμε σε λευκή σοκολάτα. Στην ζάχαρη άχνη μπορούμε να βάλουμε λίγο κόκκινο ή πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής για τα Χριστουγεννιάτικα κεκάκια από την Γκόλφω στο παρακάτω βίντεο:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr