Σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα χωρίς ζάχαρη. Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια χωρίς ζάχαρη με μέλι και ελαιόλαδο ιδανικά για τα παιδάκια μας.
- ελαιολαδο 110 γρ.
- μελι 300 γρ.
- αυγα 1
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 μεγάλο πορτοκάλι
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Από 1 μεγάλο πορτοκάλι
- κανελά 1 κ.γλ
- μπέικιν πάουντερ 1 κ.γλ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γρ.
Υλικά
- κουβερτουρα 2
- τρούφα σοκολάτας 1 μεγάλο σακουλάκι χρωματιστή
- κακαο 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας
Για την διακόσμηση (προαιρετικά)
Με την παρακάτω συνταγή θα σας δείξουμε πως να φτιάξετε Χριστουγεννιάτικα μπισκότα χωρίς ζάχαρη με πολλές παραλλαγές. Σοκολατένια μπισκοτάκια χωρίς ζάχαρη, Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας, με τρούφα.
Παίξτε με τα σχέδια και τα σχήματα με τα ειδικά κουπατ για τα μπισκότα και φτιάξτε μπισκότα σε σχήμα Χριστουγεννιάτικο δέντρο, μπισκότα αστεράκια, μπισκότα σε σχήμα Αγιου Βασίλη και ότι άλλο σχήμα θέλετε.
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός ή στο μίξερ το ελαιόλαδο με το μέλι και έπειτα το αυγό. Προσθέτουμε τον ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ακριβώς με αυτήν την σειρά και ζυμώνουμε μέχρι να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
Δείτε ακόμη Χριστουγεννιατικος μπουφες απο το daddycool!Εδω θα βρειτε τα παντα!
Βάζουμε μεμβράνη και αφήνω μισή ώρα στο ψυγείο. Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη ξεκινάμε να τα πλάθουμε με κουπάτ με τα χριστουγεννιάτικα σχέδια της αρεσκείας μας. Ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα στους 160 βαθμούς Κελσίου στον αέρα γ8ια 1ο-13 λεπτά.
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα χωρίς ζάχαρη με τρούφα
Για να φτιάξουμε τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα χωρίς ζάχαρη με τρούφα ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία με αυτήν της αρχικής εκτέλεσης. Αφού δώσουμε σχήμα στα μπισκότα μας τα πασπαλίζουμε με την τρούφα και τα ψήνουμε. Τα πεντανόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μας, είναι έτοιμα.
Σοκολατένια Χριστουγεννιάτικα μπισκότα χωρίς ζάχαρη
Αν θέλουμε να απολαύσουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα χωρίς ζάχαρη αλλά με κακάο, χωρίζουμε την ζύμη μας σε δύο ίσα μέρη. Βάζουμε στο δεύτερο κομμάτι της ζύμης το κακάο και πλάθουμε για να πάει το κακάο παντού. Στην συνέχεια βάζουμε την ζύμη με το κακάο και την κλασική ζύμη σε ξεχωριστά μπολ και καλύπτουμε τις ζύμες με μεμβράνη.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με την αρχική συνταγή και έχουμε στο Π και Φ τα πιο νόστιμα σοκολατένια χριστουγεννιάτικα μπισκότα χωρίς ζάχαρη αλλά με μπόλικη αγάπη και…σοκολάτα!
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα χωρίς ζάχαρη με επικάλυψη σοκολάτας
Αν θέλουμε να απολαύσουμε τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μας με κουβερτούρα τότε ακολουθούμε ακριβώς την αρχική συνταγή. Αφού τα μπισκότα μας γίνουν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και λιώνουμε ε μπεν μαρί την κουβερτούρα.
Βουτάμε τα μισά ή και ολόκληρα τα μπισκότα μέσα στην κουβερτούρα και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η κουβερτούρα και απολαμβάνουμε λαχταριστά χριστουγεννιάτικα μπισκότα με κουβερτούρα.