Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα για αρχάριες. Τραγανά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γιορτινά σχέδια και γλάσο σοκολάτας που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ένα υπέροχο κέρασμα για τις Γιορτές που θα ξετρελάνει τα παιδιά αλλά και μία γρήγορη και εύκολη συνταγή για αρχάριες, με απλά και οικονομικά υλικά.
- βουτυρο 2 φλιτζανάκια του καφέ λιωμένο
- σπορέλαιο 1 φλιτζανάκι του καφέ
- ζαχαρη 3 φλιτζανάκια του καφέ
- αυγα 3
- βανίλια 2-3
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 2 πορτοκάλια
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γραμμάρια περίπου
Υλικά
- κρόκους αυγού 1
- νερό 1-2 κουταλιές της σούπας
Για το άλειμμα
- κουβερτουρα 240 γραμμάρια 55%
- βούτυρο γάλακτος 160 γραμμάρια αγελάδος
- μελι 1 κουταλιά της σούπας
- νερό 5 κουταλάκια του γλυκού
Για το γλάσο σοκολάτας
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα ανθρωπάκια με 4 υλικά χωρίς ζάχαρη
Εκτός από τους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, τις δίπλες και τα διάφορα σιροπιαστά γλυκά, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, προτιμούμε συχνά και τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Τα μπισκότα τα αγαπούν πολύ μικροί και μεγάλοι και σήμερα θα σας δείξουμε τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γιορτινά σχέδια και γλάσο σοκολάτας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα για αρχάριες:
Εκτέλεση για τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το σπορέλαιο, την ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα και να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ενώ δουλεύουμε την ζύμη παράλληλα.
Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία ζύμη εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε την ζύμη για 20-30 λεπτά, σκεπασμένη να ξεκουραστεί και στη συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και με ένα κουπάτ, δίνουμε τα Χριστουγεννιάτικα σχέδια.
Ανακατεύουμε τον κρόκο αυγού με το νερό και αλείφουμε τα μπισκότα. Ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, στους 170 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν. Έπειτα τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βγάζουμε από το ταψί.
Εκτέλεση για το γλάσο σοκολάτας στα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Βάζουμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρότερα κομμάτια, το βούτυρο γάλακτος, το μέλι και το νερό σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας τακτικά και σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχει σχεδόν λιώσει η σοκολάτα. Έπειτα απομακρύνουμε το σκεύος από την φωτιά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσουν τελείως τα υλικά και να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
Αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό και το ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Αφού το γλάσο έχει γίνει χλιαρό και τα μπισκότα έχουν κρυώσει τα βουτάμε είτε ολοκληρωτικά μέσα στο γλάσο είτε τα μισά, είτε τα αλείφουμε με ένα πινέλο.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με χρωματιστό γλάσο
Άμα θέλουμε τα πασπαλίζουμε και με χρωματιστή τρούφα σοκολάτας ή χρωματιστά κουφέτα με σοκολάτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Μόλις σταθεροποιηθεί το γλάσο είναι έτοιμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Nikoleta Mpourlh
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr