Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου σε σχήμα μανιτάρι για τον Χριστουγεννιάτικο και τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ που θα κλέψει τις εντυπώσεις για μικρούς και μεγάλους.
- βουτυρο 150 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γραμμάρια
- αυγα 1
- ζάχαρη άχνη 100 γραμμάρια
- λεμονι Ξύσμα από 1
Υλικά
- ζάχαρη άχνη 70 γραμμάρια
- λεμονι 2-3 κουταλιές της σούπας χυμός
Για την κόλλα
- κουβερτουρα 100 γραμμάρια
- καρυδια Κατά βούληση τριμμένα
Για την επικάλυψη
Τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα τα λατρεύουν τα αγγελούδια μας και σίγουρα απολαμβάνουν να τα φτιάχνουν και οι μεγάλοι. Επειδή έχουμε Χριστούγεννα τα παιχνιδιάρικα σχέδια στα μπισκότα επιβάλλονται και σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μία συνταγή για μπισκότα βουτύρου που όμοιά τους δεν έχετε ξαναδεί.
Τραγανά, μπισκότα βουτύρου που λιώνουν στο στόμα σε σχήμα μανιτάρι. Είναι ό,τι πρέπει για μπουφέ, αφού μοιάζουν με σκέτο στολίδι και τα παιδιά θα τα λατρέψουν. Παρόλο το περίτεχνο σχέδιό τους, φτιάχνονται πανεύκολα με αγνά υλικά, αγάπη και φαντασία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα σε σχήμα μανιτάρι:
Εκτέλεση για τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα σε σχήμα μανιτάρι
Χτυπάμε αρχικά στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στην συνέχεια, βάζουμε σταδιακά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αυγό και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη εύπλαστη.
Τυλίγουμε την ζύμη με μία μεμβράνη και την τοποθετούμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Έπειτα την κόβουμε σε μπάλες των 15 γραμμαρίων περίπου και ανοίγουμε σε κάθε μπάλα μία τρυπούλα στο κέντρο. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης μικρό και το πλάθουμε σε μπαστουνάκι φαρδύ κάτω και λεπτό πάνω.
Φροντίζουμε να είναι ίδιος ο αριθμός των μπαστουνιών και των μπαλών για να τα ενώσουμε μετά. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου για περίπου 12 λεπτά. Έπειτα αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και ετοιμάζουμε την “κόλλα” ανακατεύοντας την ζάχαρη άχνη με τον χυμό λεμονιού, μέχρι να πάρουμε έναν σφιχτό γλάσο.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα πτι μπερ με σοκολάτα
Ξεκινάμε να ενώνουμε τις μπάλες με τα μπαστούνια, βάζοντας γλάσο στην τρυπούλα και στον μπαστούνι. Όταν σταθεροποιηθούν, λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε την κορυφή των μπισκότων και την άκρη μέσα στην κουβερτούρα.
Τις άκρες των μπισκότων τις βουτάμε επίσης στα τριμμένα καρύδια. Περιμένουμε να παγώσει η κουβερτούρα, τα τοποθετούμε σε γιορτινή πιατέλα και απολαμβάνουμε.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα Kissinger
Η συνταγή είναι της φίλης μας Haroula Stelios Nod
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr