Χριστουγεννιάτικα μπισκότα σοκολάτας με γλάσο λεμονιού και φουντούκια! Σοκολατένια μπισκότα πολύ αφράτα για να φτιάξετε τα φετινά Χριστούγεννα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ.
- ζαχαρη 220 γρ.
- γάλα 200 ml.
- κακαο 50 γρ.
- σπορέλαιο 30 ml.
- μπέικιν πάουντερ 10 γρ.
- σοδα 1/2 κ.γ.
- αυγα 1 κρόκο
- βανίλια 1
- αλατι λίγο
- φουντουκι 100 γρ.
- κονιάκ 2 κ.σ.
Υλικά
- αυγα 2 ασπράδια
- ζάχαρη άχνη 200 γρ.
- λεμονι 6 κ.σ. χυμό
Για τον γλάσο
Ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο γλυκάκι για να το απολαύσουμε εμείς και όσοι αγαπάμε. Σε όλους αρέσει η σοκολάτα και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ ταιριάζει με το λεμόνι!
Δείτε ακόμα τις Χιονούλες σε σχήμα χιονάνθρωπου – Χριστουγεννιάτικο γλυκό.
Υπέροχα λοιπόν Χριστουγεννιάτικα σοκολατένια μπισκότα με γλάσο λεμονιού που θα σας συναρπάσουν. Δε θα μπορέσετε να σταματήσετε στο ένα και αυτό σας το υποσχόμαστε! Είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή, οπότε δε θα δυσκολευτείτε να τα φτιάξετε. Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα σοκολάτας με γλάσο
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την ζάχαρη, περίπου μία κούπα από το αλεύρι μας και ανακατεύουμε λίγο με ένα σύρμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα ζεστό και ανακατεύουμε και πάλι με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Στην συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα το σπορέλαιο, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, την βανίλια, το αλάτι και το κακάο και ανακατεύουμε λίγο. Στην συνέχεια βάζουμε και το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομογενή.
Προσθέτουμε λίγο αλεύρι στο μείγμα με ένα κουτάλι της σούπας και ανακατεύουμε και πάλι. Το αλεύρι που θα προσθέσουμε είναι περίπου 7 κουταλιές της σούπας. Αφού το μείγμα μας γίνει λίγο πιο παχύρρευστο, βάζουμε και τα φουντούκια.
Στην συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι μας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία ωραία σφιχτή ζύμη. Ξεκινάμε να πλάθουμε με τα χέρια μας την ζύμη και αφού είναι έτοιμη την μεταφέρουμε στον πάγκο. Αλευρώνουμε τον πάγκο, βάζουμε την ζύμη πάνω στο αλευρωμένο σημείο και έχοντας ακόμη λίγο αλεύρι στα χέρια μας, πιέζουμε ελαφρώς την ζύμη.
Ξεκινάμε να την ανοίγουμε με έναν πλάστη. Η ζύμη μας θέλουμε να έχει πάχος 1 εκ. Παίρνουμε ένα κουπάτ ή ένα ποτηράκι και κόβουμε τα μπισκότα μας. Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά, σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Για τον γλάσο λεμονιού
Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια, την ζάχαρη άχνη και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει το γλάσο μας ένα παχύρρευστο μείγμα. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα μας στον γλάσο και τα αφήνουμε να στραγγίξουν και να στεγνώσουν καλά.
Tips
Τα μπισκότα που δεν θέλουμε να τους βάλουμε γλάσο, τα πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα φουντούκια πριν το ψήσιμο.
Δείτε εδώ τις καλύτερες συνταγές για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά την συνταγή:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή