Συνταγή για αφράτα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου γεμιστά με μαρμελάδα βερίκοκο και Χριστουγεννιάτικα σχέδια. Για τον Άγιο Βασίλη, για κέρασμα τα Χριστούγεννα αλλά και για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ.
- βουτυρο 250 γραμμάρια
- φυτίνη 250 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 2 ποτήρια
- αυγα 3
- κρόκους αυγού 2
- βανίλια 2 κάψουλες
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 450 γραμμάρια
Υλικά
- μαρμελάδα 1 βαζάκι βερίκοκο
Για τη γέμιση
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μαρμελάδα και επικάλυψη σοκολάτας
Τα Χριστούγεννα πέρα από τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τις δίπλες υπάρχουν κι άλλα γιορτινά γλυκά που αξίζει να δοκιμάσουμε. Και μία εύκολη και κλασική επιλογή είναι τα μπισκότα. Σήμερα θα σας δείξουμε γιορτινά μπισκότα βούτυρου με Χριστουγεννιάτικα σχέδια που θα λατρέψετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου γεμιστά με μαρμελάδα:
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο, την φυτίνη και την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει το μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά, τους κρόκους και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα, ανακατεύοντας και πλάθοντας παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και με Χριστουγεννιάτικα κουπάτ δίνουμε το σχέδιο.
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με λευκή σοκολάτα
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 15-17 λεπτά. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και αλείφουμε τα μισά με μαρμελάδα βερίκοκο. Καλύπτουμε με τα άλλα μισά μπισκότα σαν σάντουιτς.
Η συνταγή είναι του φίλου μας Kostas Kolonas
και την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr