Υπέροχα Χριστουγεννιάτικα πεντανόστιμα σοκολατάκια με μπισκότα και καρυδιά. Οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων είναι απολυτά συνδεμένες με πολλά γλυκά και ιδιαίτερα τις σοκολάτες. Τι πιο ταιριαστό λοιπόν απ το να κεράσετε τους καλεσμένους σας σοκολατάκια που μάλιστα έχετε φτιάξει μόνοι σας. Η συνταγή που ακολουθεί είναι εύκολη, γρήγορη και απλή, φτιάξτε την και τα σοκολατάκια σας σίγουρα θα γίνουν ανάρπαστα.
- ζαχαρούχο γάλα 2 κουτιά
- βιτάμ 2 πακέτα
- μπισκότα 3,5 πακέτα τύπου πτι μπερ
- καρυδια μισή κούπα τριμμένα
- κακαο 6 κσ
- κουβερτουρα 500 γρ γάλακτος
- κουβερτουρα 100 γρ
- ηλιέλαιο 3κσ
Υλικά
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρόλακι βάζουμε το ζαχαρούχο, τα βιτάμ και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Σπάμε τα μπισκότα σε ένα μπολ και τα βρέχουμε με λίγο χυμό πορτοκάλι ή λικέρ προσθέτουμε και το μείγμα με το κακάο. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε μπαλίτσες τις βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και με 2 πιρούνια τα βουτάμε στη σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε χαμηλή φωτιά σε Μπεν Μαρί. Πασπαλίζουμε με τρούφα. Μου βγήκαν 85 σοκολατάκια μέτρια.
Η συνταγή είναι της Filio Filio