Χριστουγεννιάτικα ρολάκια με σταφίδες και κρέμα. Ένα εύκολο και εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό για κολατσιό ή πρωινό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Είναι πάρα πολύ νόστιμα και γίνονται αφράτα και μυρωδάτα. Αυτά τα ρολάκια μπορούν να τα παίρνουν τα παιδιά και στο σχολείο.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το αλεύρι και προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά!
Ζυμώνουμε καλά και σκεπάζουμε τη ζύμη για να φουσκώσει! Ετοιμάζουμε την κρέμα και ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο!
Απλώνουμε την κρέμα επάνω στο φύλλο και βάζουμε τις σταφίδες (τις σταφίδες τις μουλιάζουμε σε 1 κούπα κονιάκ για μία ώρα περίπου, και τις έχουμε στραγγίξει καλά). Τυλίγουμε σαν χαλί από τη στενή πλευρά και κόβουμε ανά 2 εκ !
Τα βάζουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα ,τα αφήνουμε να ξεκουραστούν και ψήνουμε στους 180 β μέχρι να ροδίσουν! Τέλος βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι λίγη μαρμελάδα ροδάκινο με μια κουταλιά της σούπας νερό και το βράζω λίγο!
Μόλις κρυώσει αλείφουμε τα ρολάκια και είναι έτοιμα για φάγωμα!
Δοκιμάστε τα!