Χριστουγεννιάτικα σιροπιαστά γλυκά σε σχήμα τριαντάφυλλο για τον Χριστουγεννιάτικο αλλά και τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ. Τέλεια ιδέα και για κέρασμα!
- βουτυρο 1 κούπα
- σπορέλαιο Μισή κούπα
- γιαουρτι 1 κούπα
- βανίλια 1
- σιμιγδαλι 1 κούπα (μισό χοντρό - μισό ψιλό)
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2-2μιση κούπες περίπου
- μπέικιν πάουντερ 1
Υλικά
Τα τριαντάφυλλα είναι πανέμορφα λουλούδια και η αλήθεια είναι πως σε έναν γιορτινό μπουφέ αν μπορείς να τα εντάξεις σε φαγώσιμη έκδοση θα κάνουν πάταγο. Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε μία γιορτινή συνταγή για σιροπιαστά γλυκά σε σχήμα τριαντάφυλλο με καταγωγή από την ανατολή.
Μπορεί τα Χριστούγεννα να προτιμούμε τους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και τις δίπλες, όμως ας ξεφύγουμε και λίγο από τα συνηθισμένα. Άλλωστε, τα σιροπιαστά είναι πάντα γιορτινά τέτοιες μέρες. Αυτά τα σιροπιασμένα τριαντάφυλλα πρέπει να τα δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Χριστουγεννιάτικα σιροπιαστά γλυκά σε σχήμα τριαντάφυλλο
Εκτέλεση για το σιρόπι στα Χριστουγεννιάτικα σιροπιαστά γλυκά σε σχήμα τριαντάφυλλο
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι και βράζουμε για 5-7 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση για τα Χριστουγεννιάτικα σιροπιαστά γλυκά σε σχήμα τριαντάφυλλο
Σε μία λεκάνη βάζουμε το βούτυρο λιωμένο, το σπορέλαιο, το στραγγιστό γιαούρτι, την βανίλια, το σιμιγδάλι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ. Κάνουμε μία ζύμη και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Έπειτα ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο, λίγο λίγο, μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι και κόβουμε κύκλους με ένα ποτήρι του νερού. Βάζουμε τέσσερα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, τυλίγουμε και κόβουμε.
Δείτε ακόμα Vegan Χριστουγεννιάτικα ατομικά γλυκά
Ανοίγουμε λίγο τα φυλλαράκια με το χέρι και βάζουμε στην μέση ένα αμύγδαλο χωρίς την φλούδα. Τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί, τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις βγουν από τον φούρνο τα σιροπιάζουμε καυτά με χλιαρό σιρόπι και τα αφήνουμε για αρκετή ώρα στην άκρη.
Tips για τα Χριστουγεννιάτικα σιροπιαστά γλυκά σε σχήμα τριαντάφυλλο
Αντί για βούτυρο μπορούμε να βάλουμε λιωμένο βιτάμ. Αντί για αμύγδαλα μπορούμε να βάλουμε φουντούκια. Μπορούμε να τα τυλίξουμε και από τις δύο πλευρές. Ένα ταψί γίνονται γύρω στα 30 κομμάτια περίπου. Χρησιμοποιήσαμε κούπα του νες.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα χωρίς γλυκαντικά
Το μέγεθος του ποτηριού από την άλλη ήταν μεσαίο. Μπορούμε να βάλουμε και αυγό. Συγκεκριμένα βάζουμε 125 γραμμάρια βούτυρο ή βιτάμ, 1 κούπα σπορέλαιο, 1 κούπα σιμιγδάλι, μισό μισό, 1 ποτήρι (η χωρητικότητα του 100ml ) γιαούρτι, 1 αυγό, 1 βανίλια, 3 κούπες περίπου αλεύρι, 1 μπέικιν.
Τα υπόλοιπα υλικά και η διαδικασία είναι τα ίδια αν τα κάνετε. Η ζύμη είναι μαλακή και ανοίγει εύκολα. Δεν χρησιμοποιούμε στραγγιστό γιαούρτι. Χρησιμοποιούμε περίπου 250 γραμμάρια βούτυρο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Βάγια Τσιρούδη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr