Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με μπισκότα πτι μπερ, λευκή σοκολάτα, και γιορτινό σχήμα χιονάνθρωπου, το ιδανικό γλύκισμα για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ ή για Χριστουγεννιάτικο κέρασμα, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
- μπισκότα 500 γραμμάρια πτι μπερ
- βουτυρο 200 γραμμάρια
- μερεντα 6 κουταλιές της σούπας
- λικέρ 1 σφηνάκι
- κακαο 2 κουταλιές της σούπας
- βανίλια 2
Υλικά
- λευκή κουβερτούρα 400 γραμμάρια
Για την επικάλυψη
- μπισκότα 1 συσκευασία OREO
- κουβερτουρα 1
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 1 σταγόνα πορτοκαλί
Για την διακόσμηση
- ασπραδια 1
- ζάχαρη άχνη 165 γραμμάρια
- λεμονι 1-2 σταγόνες
Για το royal icing
Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια Cheesecake
Τα σοκολατάκια είναι από τα πιο αγαπημένα κεράσματα για μικρούς και μεγάλους. Πόσο μάλλον τα Χριστούγεννα που τα γλυκά έχουν την τιμητική τους. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε όμορφα και νόστιμα Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με εύκολο σχέδιο χιονάνθρωπου.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια χιονάνθρωποι με λίγα υλικά:
Εκτέλεση
Αρχικά τρίβουμε τα μπισκότα πτι μπερ στο μπλέντερ και τα κάνουμε άμμο. Έπειτα τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη και τα ανακατεύουμε με το ζεστό λιωμένο βούτυρο, που δεν θέλουμε να κάψει. Προσθέτουμε την μερέντα, το κακάο, το λικέρ και τις βανίλιες και ζυμώνουμε. Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Έπειτα πλάθουμε τα σοκολατάκια και τα βάζουμε και πάλι στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη λιώνοντας τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς. Βουτάμε στο γλάσο τα τρουφάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη άχνη και τον χυμό λεμονιού. Αφού στεγνώσει η σοκολάτα, βάζουμε λίγη ποσότητα στη κορυφή και κολλάμε σε κάθε σοκολατάκι από ένα μπισκότο OREO.
Χριστουγεννιάτικα Σοκολατάκια με τρια υλικα
Με λίγη λιωμένη σοκολάτα σχηματίζουμε το στόμα και τα μάτια. Ανακατεύουμε σε όση λευκή κουβερτούρα μας περίσσεψε το πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής και φτιάχνουμε τις μύτες. Αφού παγώσουν τα σοκολατάκια είναι έτοιμα.
Tips
Αν η ζύμη βγει πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγο γάλα. Μπορούμε να φτιάξουμε το πρόσωπο και με χρωματιστές ζαχαρόπαστες. Αντί για royal icing μπορούμε να στερεώσουμε το κάθε καπέλο στα τρουφάκια που δεν έχουν παγώσει ακόμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Georgia Chatzimanoli-Grimwood
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια