Συνταγή για τα πιο εύκολα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από σοκολάτα με royal icing και smarties. Φτιάξτε αυτά τα σοκολατόσπιτα με τα παιδιά και κάντε φέτος χειροποίητα δωράκια στη δασκάλα και στους νονούς και στους καλεσμένους σας
- ασπραδια 2 (από μέτρια αυγά)
- ζάχαρη άχνη 600 γραμμάρια κοσκινισμένη περίπου
- ζαχαρη 600 γραμμάρια περίπου κρυσταλλική
- χυμός 1 κουταλάκι του γλυκού από λεμόνι
Υλικά
- κουβερτουρα 500 γραμμάρια
Για τα σοκολατόσπιτα
- κουφέτα 5-6 χρωματιστά
Για τη διακόσμηση
Τα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια κάθε χρόνο γεμίζουν τις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων και των φούρνων και αποτελούν μία τέλεια ιδέα για τον μπουφέ, για την διακόσμηση του σπιτιού (αν δεν τα καταβροχθίσουμε αμέσως) αλλά και για δώρο.
Γιατί όμως να δίνουμε μία περιουσία όταν μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας; Πάμε να δούμε τα πιο εύκολα και σοκολασμένα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια που τα παιδιά θα ξετρελαθούν και μόνο όταν τα δουν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Χριστουγεννιάτικα σοκολατόσπιτα:
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε στο μίξερ. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και να χτυπάμε με το μίξερ.
Σταματάμε να προσθέτουμε ζάχαρη (ακόμη και αν μας έχει περισσέψει αρκετή ζάχαρη άχνη). Όταν το μείγμα γίνει σαν μια πολύ παχιά κρέμα σαντιγί που “στέκεται”. Αφήνουμε το royal icing στην άκρη και ετοιμάζουμε τα σοκολατόσπιτα.
10 συνταγές για Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια
Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί και μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμες που σχηματίζουν τους τοίχους του σπιτιού, σε φόρμες που σχηματίζουν την σκεπή και σε φόρμες που σχηματίζουν την πόρτα. Αφήνουμε να παγώσουν καλά και ξεφορμάρουμε.
Κολλάμε τα τοιχώματα χρησιμοποιώντας για κόλλα λιωμένη κουβερτούρα. Με τον ίδιο τρόπο κολλάμε και την στέγη, καθώς και την πόρτα. Αφήνουμε το σπιτάκι να παγώσει καλά. Έπειτα διακοσμούμε με royal icing για χιόνι και τα χρωματιστά κουφετάκια.
Tips
Στο royal icing αν θέλετε να δώσετε γυαλάδα στο royal icing προσθέστε 2-3 σταγόνες βρώσιμης γλυκερίνης στο μείγμα. Για έξτρα άρωμα προσθέστε 1-2 βανίλιες στη ζάχαρη άχνη.
Αν δεν χρησιμοποιήσετε αμέσως το μείγμα, σκεπάστε το καλά με μια μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο (όπου μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και για 3 ημέρες). Πιθανώς να μην χρειαστούμε όλη την ποσότητα της κρυσταλλικής ζάχαρης.
Μπορούμε να δημιουργήσουμε χιόνι και με λιωμένη λευκή σοκολάτα απλά το royal icing μας ήταν πιο εύκολο. Το royal icing βάλτε το με κορνέ για μεγαλύτερη ευκολία και λεπτομέρεια.
Τις φωτογραφίες τις είδαμε από την φίλη μας Dina Barbatsouli
και τις είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr