Συνταγή για Χριστουγεννιάτικες πάστες Ferrero Rocher. Τα σοκολατάκια Ferrero Rocher είναι σήμα κατατεθέν για τα Χριστούγεννα. Έτσι, είπαμε να φτιάξουμε για εσάς αφράτες πάστες σοκολάτας εμπνευσμένες από τα γνωστά σοκολατάκια. Θα απογειώσουν τον Χριστουγεννιάτικο αλλά και τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ.
- αυγα 9
- ζαχαρη 270 γραμμάρια
- αλατι 2 γραμμάρια
- βανίλια 2
- κορν φλαουρ 100 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γραμμάρια
- κακαο 50 γραμμάρια
- βουτυρο 40 γραμμάρια λιωμένο
Υλικά
- κουβερτουρα 270 γραμμάρια λιωμένη
- φυτική σαντιγί 600 γραμμάρια ελαφρώς χτυπημένη
- φυτική σαντιγί 120 γραμμάρια ρευστή
- μαρέγκα 1 δόση ιταλική
- βανίλια 1
Για την μους σεράνο
- κουβερτουρα 250 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 200 ml
- σπορέλαιο 2 κουταλιές της σούπας
Για τον γλάσο
- Γάλα φρέσκο 250 γραμμάρια
- κουβερτουρα 600 γραμμάρια
- γλυκόζη 50 γραμμάρια
Για την γκανάζ επικάλυψης
Αυτές οι Χριστουγεννιάτικες πάστες Ferrero Rocher,θα γίνουν ανάρπαστες. Η απολαυστική γεύση Ferrero Rocher, έχει εμπνεύσει πολλά ζαχαροπλαστεία που τα τελευταία χρόνια έχουν τούρτες και πάστες σε αυτές τις γεύσεις, που ξεπουλάνε αμέσως. Σήμερα θα φτιάξουμε σπιτικές πάστες Ferrero Rocher που θα τις λατρέψουν όλοι.
Με αφράτο σιροπιασμένο παντεσπάνι και μία βελούδινη κρέμα αυτές οι πάστες θα είναι καλύτερες και από του ζαχαροπλαστείου. Τα σοκολατάκια Ferrero Rocher στο γαρνίρισμα ολοκληρώνουν το ντεκόρ και την γεύση και πρόκειται για τις πιο Χριστουγεννιάτικες πάστες για φέτος.
Δείτε την συνταγή για τις Χριστουγεννιάτικες πάστες Ferrero Rocher
Εκτέλεση για το παντεσπάνι στις Χριστουγεννιάτικες πάστες Ferrero Rocher
Χτυπάμε αρχικά τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κορν φλάουρ και το κακάο, τα οποία τα έχουμε δύο φορές κοσκινισμένα. Ανακατεύουμε το μείγμα με μία τρυπητή κουτάλα και στο τέλος βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Δείτε ακόμα Πάστες ταψιού καραμέλα
Μεταφέρουμε το παντεσπάνι σε ένα τσέρκι 30×30 και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 35 λεπτά περίπου, πάνω κάτω, στις αντιστάσεις. Αφού το παντεσπάνι είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το κόβουμε σε 3 δίσκους.
Εκτέλεση για την ιταλική μαρέγκα στις Χριστουγεννιάτικες πάστες Ferrero Rocher
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία 120 βαθμών Κελσίου. Έπειτα χτυπάμε ελαφρώς τα ασπράδια και μόλις το σιρόπι γίνει, το ρίχνουμε βροχηδόν μέσα στα ασπράδια. Χτυπάμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει μία αφράτη μαρέγκα.
Εκτέλεση για την μους σεράνο στις Χριστουγεννιάτικες πάστες Ferrero Rocher
Αφού φτιάξουμε την μαρέγκα (1 δόση μαρέγκας), ρίχνουμε μέσα 120 γραμμάρια σαντιγί ρευστή, την κουβερτούρα, την βανίλια και στο τέλος την ελαφρώς χτυπημένη σαντιγί. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Δείτε ακόμα Λουκούμι Του Σουλτάνου: Οι φανταστικές πάστες καρύδας που πρέπει να δοκιμάσεις
Παίρνουμε έναν δίσκο παντεσπανιού και απλώνουμε από πάνω μία δόση από την μους σεράνο. Από πάνω βάζουμε άλλον έναν δίσκο παντεσπάνι και στρώνουμε ακόμη μία δόση μους. Κλείνουμε με ακόμη έναν δίσκο παντεσπάνι που θα απλώσουμε από πάνω την υπόλοιπη μους σεράνο.
Εκτέλεση για το γλάσο στις Χριστουγεννιάτικες πάστες Ferrero Rocher
Βάζουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία βρασμού και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και μόλις λιώσει και ομογενοποιηθεί το μείγμα, απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει και απλώνουμε το γλάσο πάνω από το γλυκό.
Εκτέλεση για την γκανάζ επικάλυψης στις Χριστουγεννιάτικες πάστες Ferrero Rocher
Βάζουμε στη φωτιά το γάλα μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία βρασμού μαζί με την γλυκόζη. Σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα, πολύ καλά. Έπειτα απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και το αφήνουμε να παγώσει τελείως.
Θα πάρει αρκετή ώρα. Χτυπάμε για 2 λεπτά στο μίξερ, μόλις παγώσει, βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και στολίζουμε το γλυκό μας. Κόβουμε περίπου 24 κομμάτια, για να βγουν 24 πάστες και βάζουμε πάνω από κάθε κορνέ από ένα σοκολατάκι Ferrero Rocher.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Theodwra Kermeniwth
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr