Close
χριστουγεννιάτικη-φοκάτσια-συνταγή-

Συνταγή για αφράτη Χριστουγεννιάτικη φοκάτσια με σχέδιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο με πιπεριές, ντομάτες και μανιτάρια. Ιδανική για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και το γιορτινό τραπέζι.

 

Η φοκάτσια είναι πατητό ψωμί, που παρασκευάζεται από ζύμη από αλεύρι, νερό, αλάτι και μαγιά, το οποίο μπορεί να μαγειρευτεί τόσο στο φούρνο όσο και στη σχάρα, με καταγωγή από την Ιταλία. Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μία αφράτη φοκάτσια με Χριστουγεννιάτικο σχέδιο στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Χριστουγεννιάτικη φοκάτσια:

χριστουγεννιάτικη-φοκάτσια-συνταγή-

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, το αλεύρι, το αλάτι, το μέλι, την μαγιά και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που να κολλάει ελαφρώς στα χέρια. Σκεπάζουμε την ζύμη για 20 λεπτά. Στην συνέχεια αλευρώνουμε τον πάγκο μας και βάζουμε την ζύμη πάνω.

Ανοίγουμε το κομμάτι σε φύλλο και το βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά. Στην συνέχεια με την βοήθεια των δαχτύλων μας κάνουμε σχέδια, πιέζοντας το φύλλο.

Χριστουγεννιάτικο ψωμί

Στο μεταξύ σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους και το νερό μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αλείφουμε με το μείγμα μας τη φοκάτσια με ένα πινέλο.

Από πάνω βάζουμε ροδέλες πράσινης και κόκκινης πιπεριάς καθώς και πιπεριάς Φλωρίνης, σχηματίζοντας ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Διακοσμούμε με όσα κομμάτια πιπεριάς περισσεύουν, φέτες ντομάτας και μανιτάρια. Ψήνουμε τη φοκάτσια στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν καλά σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Χριστουγεννιάτικο γεμιστό ψωμί

χριστουγεννιάτικη-φοκάτσια-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Marios Mina

 

Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr