Μία εξαιρετική συνταγή για Χριστουγεννιάτικη γέμιση, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τόσο σε γαλοπούλα όσο και σε κοτόπουλο, με κιμά κάστανα και κουκουνάρι. Είναι μία παραδοσιακή γέμιση για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο που “ταξιδεύει” από γενιά σε γενιά.
- ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- κιμάς ανάμεικτος 1 τέταρτο του κιλού
- συκωταριά Όσα έχει η γαλοπούλα ή το κοτόπουλο ψιλοκομμένα
- πελτές ντομάτας 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
- κανελά Μισό ξύλο
- μοσχοκάρυδο 2-3 κόκκους
- δάφνη 2 φύλλα
- πορτοκαλι 1 φλούδα
- κονιάκ 1 ποτηράκι κρασιού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κουκουνάρι 3-4 χούφτες
- καστανα 1-2 χούφτες
- καρυδια 1-2 χούφτες
- ρυζι 1 φλυτζάνι του καφέ Καρολίνα
Υλικά
Κάθε Χριστούγεννα το έθιμο θέλει να τρώμε στο Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν γεμιστή γαλοπούλα με κάστανα και κουκουνάρι. Μπορούμε αντί για γαλοπούλα να φάμε και γεμιστό κοτόπουλο με την ίδια γέμιση, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν το κοτόπουλο από την γαλοπούλα.
Αν φέτος για πρώτη φορά φτιάχνετε γεμιστή γαλοπούλα ή κοτόπουλο τότε σίγουρα πρέπει να ξεκινήσετε δοκιμάζοντας αυτήν την παραδοσιακή συνταγή για Χριστουγεννιάτικη γέμιση με κιμά, ρύζι, κάστανα και κουκουνάρι που ταξιδεύει από γενιά σε γενιά. Με μία ιδιαίτερη γλύκα που θα σας συναρπάσει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Χριστουγεννιάτικη γέμιση για γαλοπούλα ή κοτόπουλο:
Εκτέλεση για την Χριστουγεννιάτικη γέμιση για γαλοπούλα ή κοτόπουλο
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε καρέ. Το σοτάρουμε μαζί με τον κιμά, τα ψιλοκομμένα εντόσθια του πουλιού, τον πελτέ ντομάτας, το ξύλο κανέλας, το μοσχοκάρυδο και τα φύλλα δάφνης.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Προσθέτουμε επίσης και την φλούδα πορτοκαλιού και σοτάρουμε. Μόλις σοταριστούν όλα μαζί και απελευθερωθούν τα αρώματά τους, σβήνουμε με το κονιάκ και περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Δείτε ακόμα Γαλοπούλα γεμιστή με ρύζι, κιμά και δαμάσκηνα
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κουκουνάρι, τα ψημένα κάστανα, τα καρύδια, το ρύζι και λίγο νερό. Αφήνουμε να πάρει η γέμιση 2-3 βράσεις, γιατί δεν θέλουμε να καλοβράσει και μόλις κρυώσει είναι έτοιμη για γέμισμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή