Υπεροχή Χριστουγεννιάτικη γεμιστή γαλοπούλα που λιώνει στο στόμα από τον Chef του εστιατορίου “Τσολιάς” Στάθη Λαζαρίδη. Μια φανταστική συνταγή για γεμιστή γαλοπούλα λουκούμι με τραγανή κρούστα, ζουμερό ψαχνό και την πιο νόστιμη γέμιση με σταφίδες, κουκουνάρι και κάστανα που έχετε δοκιμάσει. Αν δεν βρείτε γαλοπούλα μπορείτε να γεμίσετε ένα μεγάλο κοτόπουλο. Ακολουθήσετε την συνταγή και η επιτυχία είναι εγγυημένη. Βάλτε λοιπόν την ποδιά σας σηκώστε τα μανίκια φτιάξτε την και το αποτέλεσμα θα κλέψει τις εντυπώσεις, εντυπωσιάζοντας τους όλους στο γιορτινό τραπέζι!
- γαλοπουλα 3 κιλά
- μουσταρδα 130 γρ
- ελαιολαδο 4 κ.σ.
- κρεμμυδι 1 ματσάκι φρέσκο
- κιμάς 500 γρ. ανάμεικτος
- σταφίδες 100 γρ
- κουκουνάρι 15 γρ.
- καστανα 120 γρ. βρασμένα, καθαρισμένα
- κρασι 130 γρ. λευκό
- ρυζι 200 γρ. κίτρινο
- ρυζι 200 γρ. γλασέ
- αλατι
- πιπέρι μαύρο
- πιπέρι κόκκινο
- κανελά 1/2 κ.γ.
- ζωμό 500 γρ. κότας
- άνηθος 1 κ.σ.
- νερό 1 λίτρο
- κρεμμυδι λίγες φέτες
- καρότο μισό
- μείγμα μπαχαρικών για κότα
Υλικά
Δείτε την εκτέλεση εδώ:
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Grand Hotel : Ο άντρας της Αγγέλας βρίσκεται στο ξενοδοχείο με άλλο όνομα – Ποιος είναι;
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος