Συνταγή για την πιο πετυχημένη Χριστουγεννιάτικη γεμιστή γαλοπούλα με χοιρινό κιμά, κάστανα και συκωτάκια από την αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου. Με ξεροψημένη πέτσα και ζουμερό κρέας. Την ίδια γέμιση μπορείτε να την φτιάξετε και για γεμιστό κοτόπουλο.
Γαλοπούλα γεμιστή με ρύζι, κιμά και δαμάσκηνα
Η Τζένη Τσανακτσίδου, η χρυσοχέρα της καρδιάς μας ξέρουμε ότι οποιαδήποτε συνταγή κι αν μας συστήσει, είναι δοκιμασμένη και με σίγουρη επιτυχία. Το ρολόι μετράει αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και θα δούμε παρέα συνταγή για παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα με κιμά χοιρινό, συκωτάκια και κάστανα. Θα ξετρελαθείτε!
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη Χριστουγεννιάτικη γεμιστή γαλοπούλα με κιμά συκωτάκια και καστανά:
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας με την γέμιση. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη μαργαρίνη να λιώσει. Ρίχνουμε τότε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αχνίζουμε. Έπειτα προσθέτουμε τον χοιρινό κιμά και τα ψιλοκομμένα συκωτάκια γαλοπούλας και τα αχνίζουμε κι αυτά, στο χαμηλό, για 5 λεπτά.
Συνεχίζουμε, ρίχνοντας το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Στο τέλος σβήνουμε με το νερό και βράζουμε στο χαμηλό. Το κατεβάζουμε από την φωτιά μόλις πιει το νερό του και ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες, τα κάστανα βρασμένα και ψιλοκομμένα και τα αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα.
Ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Όσο περιμένουμε την γέμιση να κρυώσει καθαρίζουμε την ολόκληρη γαλοπούλα και την πλένουμε καλά. Λιώνουμε την μαργαρίνη για την γαλοπούλα σε ένα μπρίκι και ρίχνουμε μέσα στο βούτυρο αλάτι και πιπέρι.
Γαλοπούλα γεμιστή με ριζότο πιπεριές και μυρωδικά
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς και έπειτα αλείφουμε με το μείγμα την γαλοπούλα απέξω. Την γεμίζουμε με την γέμιση. Κόβουμε τα πορτοκάλια στη μέση. Ένα κομμάτι πορτοκάλι το βάζουμε στο άνοιγμα της γέμισης. Τα υπόλοιπα τα στύβουμε πάνω από την γαλοπούλα.
Την σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα ή σακούλα και την βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα την βγάζουμε από το ψυγείο και την βάζουμε στη γάστρα.
Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και την ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου. Όσα κιλά είναι ψήνουμε στον αντίστοιχο χρόνο. Δηλαδή 1 κιλό γαλοπούλα, 1 ώρα κλπ. Την ελέγχουμε ανά διαστήματα.
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Η νόθα κόρη του Παύλου έρχεται στην Στέρνα για εκδίκηση
- Η Γη της Ελιάς : Ο Ισίδωρος είναι ζωντανός
- Baba Vanga : Οι ανατριχιαστικές προβλέψεις της τυφλής μυστικίστριας που επαληθεύτηκαν το 2024
- Γιορτινό σουφλέ ζυμαρικών με πένες
- Άγιος Έρωτας : Η νόθα κόρη του Παύλου έρχεται στην Στέρνα για εκδίκηση