Χριστουγεννιάτικη κοτόπιτα ρολό με σφολιάτα. Γιατί τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μας γιορτή και θέλουμε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας είτε είναι με λίγα είτε με πολλά άτομα, να περιλαμβάνει λαχταριστές συνταγές που θα απολαύσει όλη η οικογένεια!
- κοτόπουλο 1 κιλό βρασμένο
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- μπεικον 12 φέτες κομμένο σε λωρίδες
- μανιταρια 500 γρ φρέσκα
- πιπεριά Φλωρίνης 2 όχι πολύ ψιλοκομμένες
- κρέμα γάλακτος λάιτ 250 γρ
- κεφαλογραβιέρα 1 κούπα τριμμένη
- ένταμ 1 κούπα τριμμένο
- καρότο Κατά βούληση βρασμένα
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- φύλλο σφολιάτας 2
Υλικά
- μαυροσούσαμο Κατά βούληση
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Δείτε ακόμα Μανιτάρια γεμιστά με τυρί κρέμα & γκούντα – Σκέτη κόλαση
Έτσι, αποφασίσαμε να μοιραστούμε σήμερα μία πεντανόστιμη και λαχταριστή κοτόπιτα με τυρί ένταμ, κεφαλογραβιέρα, μπέικον, μανιτάρια, πιπεριές Φλωρίνης, κοτόπουλο και καρότα. Μάλιστα, το κοτόπουλο και τα καρότα, μπορούν να είναι από την κοτόσουπα που περίσσεψε. Οπότε είναι μία συνταγή οικονομική, πεντανόστιμη και φυσικά εύκολη.
Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:
Εκτέλεση
Αρχικά ξεκοκαλίζουμε το βρασμένο κοτόπουλο και το ψιλοκόβουμε. Το φυλάμε στην άκρη. Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πιούν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το μπέικον, τις πιπεριές Φλωρίνης και το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα βρασμένα καρότα και τα σοτάρουμε για λίγο έτσι ώστε το φαγητό μας να ανταλλάξει αρώματα. Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μας και να μην έχουν υγρά.
Απομακρύνουμε το σκεύος από την φωτιά και ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα και το ένταμ. Αφήνουμε την γέμισή μας να κρυώσει γιατί δεν πρέπει να γεμίσουμε την σφολιάτα μας με καυτή γέμιση. Ανοίγουμε την σφολιάτα και κάνουμε αντικριστά λωρίδες.
Βάζουμε την γέμιση στο κέντρο, κλείνουμε αρχικά την γέμιση μέσα, στις κορυφές και σταυρωτά ξεκινώντας από την μία μεριά, εναλλάξ κλείνουμε και τις λωρίδες προς τα μέσα έτσι ώστε να φτιάξουμε μία τύπου κοτσίδα. Με τα υλικά αυτά βγαίνουν δύο κοτσίδες. Αναμειγνύουμε σε ένα ξεχωριστό μπολ το αυγό και το νερό και αλείφουμε την πίτα μας.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσούσαμο και ψήνουμε την πίτα μας στους 180 βαθμούς Κελσίου, στο αερόθερμο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Tips
Αντί για κοτόπουλο από το κρεοπωλείο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χωριάτικο κοτόπουλο. Αντί για ένα μεγάλο κρεμμύδι μπορούμε να βάλουμε 2 μικρά κρεμμύδια. Για την συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βρασμένα καρότα και το βρασμένο κοτόπουλο, από την κοτόσουπα που σας περίσσεψε.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzela Antonopoulou
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr