Close
κοτόπιτα-στεφάνι-συνταγή-

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικη κοτόπιτα στεφάνι. Μία λαχταριστή κοτόπιτα με αφράτη γέμιση και τραγανό φύλλο, είναι ότι πρέπει τόσο για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ όσο και για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Θα συνοδεύσει τέλεια την γεμιστή γαλοπούλα ή το γεμιστό κοτόπουλο, ενώ το γιορτινό σχέδιο στεφάνι απογειώσει την εμφάνιση. Μία συνταγή που την είδαμε από την φίλη μας Δάφνη Λεμονάκη.

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικη πίτα με κιμά και κάστανα

Οι κοτόπιτες είναι υπέροχες και σίγουρα τις επιλέγουμε τόσο στα γιορτινά όσο και στα οικογενειακά τραπέζια. Μιας και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν θα σας δείξουμε μία εκπληκτική και πανεύκολη συνταγή για Χριστουγεννιάτικη κοτόπιτα στεφάνι, με τραγανό φύλλο και μία γέμιση που λιώνει στο στόμα. Με σίγουρη επιτυχία!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Χριστουγεννιάτικη κοτόπιτα στεφάνι:

κοτόπιτα-στεφάνι-συνταγή-

Εκτέλεση για την Χριστουγεννιάτικη κοτόπιτα στεφάνι

Αρχικά βράζουμε το κοτόπουλο και αφού βράσει το ξεκοκαλίζουμε και κρατάμε τον ζωμό που χρειαζόμαστε. Σε μία άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε την μπεσαμέλ ανακατεύουμε τον ζωμό της κότας με το ψιλό σιμιγδάλι μέχρι να πήξει.

Κόβουμε σε φέτες τα ξερά κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Όταν τα κρεμμύδια είναι έτοιμα τα ανακατεύουμε σε μία λεκάνη με το κοτόπουλο, τη μπεσαμέλ, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τη φέτα θρυμματισμένη, την γραβιέρα τριμμένη και τη μυζήθρα.

κοτόπιτα-στεφάνι-συνταγή-

Επίσης προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τα αυγά και το σουσάμι. Να σημειωθεί ότι όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι κρύα όταν τα ανακατεύουμε. Αφού η γέμιση είναι έτοιμη ξεκινάμε την ζύμη.

Δείτε ακόμα Αφράτα κοτοπιτάκια για το σχολείο

Ρίχνουμε σε μία μπασίνα το σκληρό αλεύρι, το κίτρινο αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και τρίβουμε το μείγμα με τα δάχτυλά μας για να ενσωματωθεί καλά το μείγμα. Ξεκινάμε να προσθέτουμε το νερό όσο δουλεύουμε τη ζύμη παράλληλα μέχρι να πάρουμε ένα μαλακό ζυμάρι και είναι έτοιμο.

Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 5 μπάλες. Ανοίγουμε τις 4 μπάλες σε πολύ λεπτά φύλλα με τον πλάστη μας και τα στρώνουμε σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψί, λαδώνοντάς τα ανάμεσα. Απλώνουμε την γέμιση χωρίς να την πιέσουμε και στη συνέχεια γυρνάμε τα 3 φύλλα προς τα μέσα, σκεπάζοντας τη γέμιση και λαδώνουμε.

κοτόπιτα-στεφάνι-συνταγή-

Ανοίγουμε και την πέμπτη μπάλα σε λεπτό φύλλο και το απλώνουμε αεράτο πάνω στη πίτα. Πλέκουμε το στεφάνι με τα φύλλα που εξέχουν έξω από το ταψί όπως μπορούμε, λαδώνουμε καλά και ραντίζουμε με νερό.

Δείτε ακόμα Κοτόπιτα με μπεσαμέλ, φύλλο κουρού και σουσάμι

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με σουσάμι. Την κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά.

κοτόπιτα-στεφάνι-συνταγή-

Την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr