Μπάλα τυριών: Χριστουγεννιάτικη συνταγή με ρόδι και ξηρούς καρπούς. Αυτή η Χριστουγεννιάτικη μπάλα τυριού είναι ή ιδανική πρόταση για τα εορταστικά τραπέζια
Μια όμορφη πρόταση για το γιορτινό τραπέζι που μπορεί να συνοδεύσει οποιοδήποτε μενού.
Το ρόδι που είναι τοπ τα Χριστούγεννα δίνει τέλειο χρώμα και εντυπωσιακή εικόνα στο τραπέζι σας και την καθιστά την τέλεια Χριστουγεννιάτικη συνταγή.
Υλικά για Μπάλα τυριών
400 γρ. τυρί κρέμα
300 γρ. ανθότυρο φρέσκο
200 γρ. ροκφόρ ή ξυνομυζήθρα (ή άλλο έντονο μαλακό τυρί )
100 γρ. καρύδια ή φιστίκι Αιγίνης
1 κ.σ. βούτυρο
λίγους κόκους κόκκινο πιπέρι
1 ρόδι
κρακεράκια για το σερβίρισμα
Δείτε ακόμα: Αλμυρά εκλέρ για μπουφέ!
Εκτέλεση για Μπάλα τυριών
Αφήνουμε όλα τα τυριά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Λιώνετε τα τυριά στο μούλτι και τα ανακατεύετε ώστε να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς
Ρίχνουμε το λιωμένο ζεστό βούτυρο ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Σε στρογγυλό μπολ απλώνουμε βρεγμένο κομμάτι τουλπάνι ( η διαφανι μεμβράνη.
Αδειάζουμε το μείγμα τυριού.
Κλείνουμε το τουλπάνι δένοντας το.
Δείτε ακόμα: Τυρακι σε σχημα Αγιο Βασιλη για το μπουφε των Χριστουγεννων
Αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο το μείγμα για 2-3 ώρες.
Βγάζουμε το τουλπάνι και φορμάρουμε την μπάλα με τα χέρια σε στρογγυλό σχήμα.
Την κυλάμε σε σπόρους ροδιού να ντυθεί ολόγυρα.
Γαρνίρουμε με κρακεράκια ή ψωμί