Συνταγή για Χριστουγεννιάτικη τηγανιά. Χριστουγεννιάτικη χοιρινή τηγανιά με φρέσκα μανιτάρια, μέλι και σάλτσα σόγιας. Είναι μία μελωμένο χοιρινή τηγανιά, με ζουμερό και μαλακό κρέας για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ αλλά και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι από τον αγαπημένο μας Γιώργο Ζώλη. Μπορείτε να την προσφέρετε και σαν μεζεδάκι, προτού γίνουν τα φαγητά και κάτσετε στο τραπέζι.
Μενού Χριστουγέννων 2023: Δείτε συνταγές, ιδέες, προτάσεις
Στην Ελλάδα είμαστε καλοφαγάδες και σίγουρα δεν έχουμε την υπομονή να περιμένουμε πότε θα γίνουν τα φαγητά. Στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι λοιπόν, καλό θα ήταν να έχουμε και μερικά μεζεδάκια για το κρασί ή την μπύρα, μέχρι να γίνουν όλα τα φαγητά και να στρώσετε τραπέζι και αυτή η χοιρινή τηγανιά με μέλι και μανιτάρια είναι ότι πρέπει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Χριστουγεννιάτικη τηγανιά:
Recipe ingredients
1.5 kg pork pancetta or neck
500g fresh mushrooms
4 cloves of garlic
2 onions finely chopped
½ glass of soy sauce wine
1 tablespoon of honey
Salt
Pepper
1 tsp smoked paprika
½ bunch of parsley
2 glasses of water
Εκτέλεση για την Χριστουγεννιάτικη τηγανιά
Αρχικά κόβουμε το χοιρινό κομμάτι σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε 1 ποτήρι καυτό νερό και βράζουμε μέχρι το φαγητό να πιει όλο το νερό του. Όσο βράζει το χοιρινό εμείς κόβουμε τα λευκά μανιτάρια σε φέτες.
Αφού το χοιρινό πιει όλο το νερό του, συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις τηγανιστεί και πάρει χρώμα αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι. Στο λίπος του κρέατος σοτάρουμε για 4-5 λεπτά το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον βάζουμε στην άκρη. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια στο τηγάνι και σβήνουμε με 1 ποτήρι του κρασιού νερό. Βάζουμε το καπάκι στο τηγάνι και βράζουμε για 15 λεπτά. Μετά τα 15 λεπτά ρίχνουμε το κρέας και φέρνουμε 1-2 γύρες.
Ζουμερή τηγανιά κοτόπουλου με πιπεριές και μανιτάρια
Προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε. Διαλύουμε στο μέλι την σάλτσα σόγιας και ρίχνουμε το μείγμα σόγιας στο φαγητό. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να μελώσει το φαγητό μας.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr