Η τούρτα Πάντσο περιέχει σπανάκι ακόμη κι αν είναι γλυκιά. Και μπορεί όταν την πρωτοείδαμε να…παραξενευτήκαμε αλλά μία μπουκιά μας έπεισε. Είναι από τα γλυκά που δεν σε μπουχτίζουν αφού διατηρούν τις ισορροπίες και σήμερα θα δούμε μία Χριστουγεννιάτικη και εύκολη εκδοχή αυτής της τούρτας.
- αυγα 4
- ζαχαρη 120 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 165 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- βουτυρο 60 γραμμάρια
- σπανακι 80 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 40 ml
- βανίλια 2 κάψουλες
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 190 ml
- Γιαούρτι στραγγιστό 375 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 110 γραμμάρια
- ζελατίνη 13 γραμμάρια
- νερό 80 ml
Για την κρέμα
- ανανας 1 κονσέρβα
Για τη γέμιση
- λευκή κουβερτούρα 2 μεγάλες
Για τη διακόσμηση
Χριστουγεννιάτικη τούρτα κορμός
Συνταγή για τούρτα με παντεσπάνι από σπανάκι και αφράτη κρέμα γιαουρτιού με ανανά για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, για γενέθλια ή για μία πιο πρωτότυπη συνταγή για τούρτα με την πιο εύκολη εκτέλεση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Χριστουγεννιάτικη τούρτα Πάντσο:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Μέσα στο φρέσκο γάλα πολτοποιούμε το σπανάκι στο μούλτι. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το πολτοποιημένο σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Εντυπωσιακή Χριστουγεννιάτικη τούρτα Ferrero!!!
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα 20 εκατοστών και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά περίπου, στις αντιστάσεις.
Εκτέλεση για την κρέμα
Βάζουμε την ζελατίνη να φουσκώσει σε κρύο νερό. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το στραγγιστό γιαούρτι και την ζάχαρη άχνη, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει σαντιγί. Λιώνουμε την ζελατίνη και την ανακατεύουμε με την κρέμα.
Εκτέλεση για την συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρείς δίσκους. Το ένα παντεσπάνι το κόβουμε σε κύβους. Κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια τον ανανά και τον ανακατεύουμε με την κρέμα. Βάζουμε σε μία στρογγυλή πιατέλα το πρώτο παντεσπάνι.
Από πάνω βάζουμε την κρέμα και βυθίζουμε μερικούς κύβους από παντεσπάνι. Κλείνουμε με το δεύτερο παντεσπάνι. Αλείφουμε με όση κρέμα μας περίσσεψε και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο.
Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την μεταφέρουμε σε φόρμες με Χριστουγεννιάτικα σχέδια. Μόλις παγώσουν ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε τη τούρτα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Olha Pazyuk
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές