Συνταγή για Χριστουγεννιάτικη τούρτα με γλάσο σοκολάτας και βύσσινο σαν black forest για κέρασμα τα Χριστούγεννα, δώρο ή για να απολαύσουμε ένα γλυκό μετά την γαλοπούλα, τις σαλάτες και τα ορεκτικά.
- αυγα 6
- κρόκους αυγού 2
- ζαχαρη 150 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γραμμάρια
- κακαο 30 γραμμάρια
Υλικά
- βύσσινο 400 γραμμάρια κατεψυγμένα
- ζαχαρούχο γάλα 100 ml
- βουτυρο 100 γραμμάρια
- κουβερτουρα 150 γραμμάρια
- λικέρ 100 ml
Για τη γέμιση
- μελι 50 γραμμάρια
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 250 ml
- σπορέλαιο 30 ml
- φιστίκια Αιγίνης 100 γραμμάρια καβουρδισμένα
Για το γλάσο
Χριστουγεννιάτικη τούρτα κορμός
Τα Χριστούγεννα είναι από τις μεγαλύτερες γιορτές του έτους και σχεδόν όλος ο πλανήτης είναι σε γιορτινό κλίμα. Και δεν γίνεται να λείπει μία τούρτα από μία Γιορτή. Γι’ αυτό και σας δείχνουμε μία εύκολη σοκολατένια τούρτα με βύσσινο που θα σας ξετρελάνει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη Χριστουγεννιάτικη τούρτα σοκολάτας με βύσσινο:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Αρχικά χτυπάμε πολύ καλά την ζάχαρη με τους κρόκους αυγών, για περίπου 15 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το κακάο και ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά για να μην χάσει το μείγμα τον όγκο του. Αδειάζουμε σε φόρμα 22-24 εκατοστών και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, στους 165 βαθμούς Κελσίου.
Εντυπωσιακή Χριστουγεννιάτικη τούρτα Ferrero!!!
Αφήνουμε να κρυώσει και μόλις κρυώσει κόβουμε έναν δίσκο περίπου 1 εκατοστό που θα είναι καπάκι και μετά προσεκτικά βγάζουμε την ψίχα του παντεσπανιού, αφήνοντας από την άκρη περίπου 1 εκατοστό. Με άλλα λόγια κάνουμε ένα κουτί που θα ξαναγεμίσουμε.
Εκτέλεση για τη γέμιση
Αρχικά λιώνουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα, το ζαχαρούχο γάλα και το λικέρ. Προσθέτουμε τα βύσσινα τα οποία έχουν ξεπαγώσει και μετά όλη την ψίχα από το παντεσπάνι.
Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε το καλούπι. Πατάμε με το κουτάλι για να γεμίσει χωρίς κενά και σκεπάζουμε με τον δίσκο από παντεσπάνι. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και έπειτα φτιάχνουμε το γλάσο.
Εκτέλεση για το γλάσο και το στήσιμο
Πιο συγκεκριμένα, λιώνουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη στη ζεστή κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
Στο τέλος προσθέτουμε τα καβουρδισμένα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης, ανακατεύουμε και γλασάρουμε την τούρτα. Βάζουμε και πάλι την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Olha Pazyuk
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Ο Μάνος παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και η Αντιγόνη τα βρίσκει σκούρα
- Κινέζικο Ωροσκόπιο : Μηνιαίες προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για όλα τα ζώδια μέχρι και τις 31/12/2024
- Αστυνομικός της Βουλής : «Μας χτυπούσε με το γκλομπ & μας έκαιγε με αναπτήρα»
- Πέθανε ο τραγουδιστής Γιώργος Δασκαλάκης
- Καιρός : Έρχονται Χιόνια σε όλη την Ελλάδα από 8 Δεκέμβρη