Συνταγή για Χριστουγεννιάτικη τυρόπιτα με φύλλα μπακλαβά. Γιορτινή τυρόπιτα με 32 τραγανά χειροποίητα φύλλα μπακλαβά που μένουν το ίδιο τραγανά για αρκετές μέρες, για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ, το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι αλλά και για όλη την διάρκεια των Γιορτών. Η πιο νόστιμη και πετυχημένη τυρόπιτα για τα Χριστούγεννα 2023 που αξίζει να δοκιμάσετε. Μία συνταγή που την είδαμε από την φίλη μας Δάφνη Λεμονάκη.
- αυγα 2
- ηλιέλαιο ½ φλιτζάνι
- Γάλα φρέσκο 1 φλιτζάνι
- Γιαούρτι στραγγιστό 3-4 κουταλιές της σούπας
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4-5 φλιτζάνια περίπου
Υλικά
- νισεστέ 100 γραμμάρια περίπου
Για το άνοιγμα των φύλλων
- βουτυρο 125 γραμμάρια λιωμένο
Για το άλειμμα των φύλλων
- φέτα 500 γραμμάρια περίπου
Για τη γέμιση
Γιορτινή ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ σε σχήμα στεφάνι
Τα φύλλα μπακλαβά δεν είναι μόνο…για μπακλαβά. Ταιριάζουν πολύ και στις πίτες, αφού είναι τραγανά και παραμένουν έτσι για πολλές μέρες. Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε πεντανόστιμη τυρόπιτα με 32 χειροποίητα φύλλα μπακλαβά που θα σας ξετρελάνει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Χριστουγεννιάτικη τυρόπιτα με φύλλα μπακλαβά:
Εκτέλεση για την Χριστουγεννιάτικη τυρόπιτα με φύλλα μπακλαβά
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τα αυγά, το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ, ζυμώνοντας παράλληλα.
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλα με μέγεθος ενός πιάτου. Έπειτα ανοίγουμε 2 ντάνες φυλλαράκια των 16 (σύνολο 32) με την βοήθεια του νισεστέ και την κάθε ντάνα την ανοίγουμε όσο το ταψί μας και λίγο μεγαλύτερη.
Τυρόπιτα της γιαγιάς για το σχολικό κολατσιό
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 40 εκατοστών. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα και με τον πλάστη τα απλώνουμε στο ταψί. Σε κάθε φύλλο ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο σαν βροχή. Μόλις τελειώσουμε με τα 16 πρώτα φύλλα απλώνουμε την θρυμματισμένη φέτα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Κόβουμε την πίτα και ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, στην κάτω σχάρα για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή