Μπείτε στο γιορτινό κλίμα φτιάχνοντας ένα Χριστουγεννιάτικο cheesecake. Μπορείτε να το φτιάξετε και σαν τούρτα για τα γενέθλια μικρών και μεγάλων τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά ή ακόμη σαν εναλλακτική Βασιλόπιτα!
- τυρί κρέμα 750 γραμμάρια
- ζαχαρούχο γάλα 1
- λεμονι Χυμό από 1
- βανίλια 1
Για την κρέμα
- μαρμελάδα 1 φρούτα του δάσους
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 1-2 σταγόνες πράσινο
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 1 σταγόνα περίπου κόκκινο
- φραουλες 2-3
- παγωτό 1 χωνάκι
Για την διακόσμηση
Το cheesecake είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά και πλέον, υπάρχουν πολλές παραλλαγές. Cheesecake με σοκολάτα, με καραμέλα και άλλα. Σήμερα θα απολαύσουμε ένα Χριστουγεννιάτικο cheesecake με εντυπωσιακή Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!
Μοιάζει με τούρτα, είναι ένα γλυκό πολύ γιορτινό και μπορείτε να το φτιάξετε ακόμη και για γενέθλια μικρών και μεγάλων. Με μαρμελάδα και μερικά ακόμη απλά υλικά, αυτό το cheesecake θα κλέψει την παράσταση στον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και όχι μόνο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Χριστουγεννιάτικο cheesecake:
Εκτέλεση για την βάση στο Χριστουγεννιάτικο cheesecake
Κάνουμε τα μπισκότα σκόνη στο μούλτι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το λιωμένο βούτυρο, το οποίο θα έχει θερμοκρασία δωματίου. Θέλουμε να απορροφηθεί πλήρως το βούτυρο από τα μπισκότα. Παίρνουμε ένα τσέρκι 26 εκατοστών και στρώνουμε ισιώνοντάς το καλά το μείγμα για την βάση.
Εκτέλεση για την κρέμα στο Χριστουγεννιάτικο cheesecake
Μαλακώνουμε το τυρί κρέμα, το οποίο το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου για μισή ώρα, πριν το χρησιμοποιήσουμε. Προσθέτουμε στο τυρί κρέμα το ζαχαρούχο γάλα, την βανίλια και τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε το μείγμα μας στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει.
Στρώνουμε την μισή κρέμα περίπου πάνω από το μπισκότο και βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό για 4 ώρες περίπου. Στην συνέχεια βγάζουμε το τσέρκι και απλώνουμε από πάνω την μαρμελάδα.
Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας από την κρέμα που κρατήσαμε προηγουμένως στην άκρη και προσθέτουμε κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύουμε.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικος κορμός red velvet
Σε ένα άλλο μπολάκι βάζουμε 1-2 κουταλιές της σούπας κρέμα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε λευκή. Στην υπόλοιπη κρέμα προσθέτουμε πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.
Βάζουμε την πράσινη κρέμα σε ένα κορνέ και διακοσμούμε το cheesecake, περιμετρικά. Κρατάμε λίγη πράσινη κρέμα για τα φύλλα των γκι, που τα φτιάχνουμε με κόκκινη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Αφού τοποθετήσουμε την πράσινη κρέμα περιμετρικά, βάζουμε μικρές μπαλίτσες από κόκκινη κρέμα, διάσπαρτες.
Τοποθετούμε τις φράουλες πάνω σε λευκή κρέμα και πάνω από τις φράουλες φτιάχνουμε φουντίτσες για καπελάκια σαν του Άγιου Βασίλη. Παίρνουμε το χωνάκι του παγωτού και το περνάμε με σοκολάτα για να το αδιαβροχοποιήσουμε.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο γλυκό ψυγείου με ρόδι
Το περνάμε με την πράσινη κρέμα ζαχαροπλαστικής και το στολίζουμε σαν Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αφού πρώτα το έχουμε αφήσει να στεγνώσει από την σοκολάτα και το έχουμε τοποθετήσει στο cheesecake.
Τips για το Χριστουγεννιάτικο cheesecake
Η διακόσμηση είναι ανάλογα τα γούστα μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια μαρμελάδα θέλουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Lela Anastasopoulou
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr