Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ατσμά. Το πιο αφράτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο με σπιτικά ψωμάκια ατσμά και γεμισμένο με φέτα και μπέικον. Μπορείτε να φτιάξετε διπλή δόση για να κάνετε Χριστουγεννιάτικο δέντρο τα μισά και να απολαύσετε σκέτα τα άλλα μισά. Μία πανεύκολη, μαμαδίστικη συνταγή από την φίλη μας Tina Ntnrsγια τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και το γιορτινό τραπέζι.
- Γάλα φρέσκο 600 ml χλιαρό
- ηλιέλαιο 300 ml
- ζαχαρη 2 1/2 κουταλιές της σούπας
- αλατι 1 κουταλιά της σούπας
- μαγιά 50 γραμμάρια φρέσκια
- ασπραδια 2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό και 100 γραμμάρια
Υλικά
- φέτα 300 γραμμάρια περίπου
- μπεικον 10-15 φέτες περίπου
- μαιντανος 2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 2
Για το άλειμμα
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο δέντρο σφολιάτας
Η ζύμη ατσμά είναι από τις πιο αφράτες ζύμες για πιτάκια, ψωμάκια τόσο στο μπουφέ όσο και στα οικογενειακά τραπέζια. Σήμερα θα σας βάλουμε σε γιορτινό κλίμα, φτιάχνοντας Χριστουγεννιάτικο δέντρο με γεμιστά ψωμάκια ατσμά με μπέικον και φέτα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ατσμά:
Εκτέλεση για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ατσμά
Σε μία λεκάνη διαλύουμε τη νωπή μαγιά στο χλιαρό φρέσκο γάλα μαζί με την ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τα ασπράδια και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος βάζουμε το αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, σιγά σιγά, ζυμώνοντας ελαφρώς, μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 30 λεπτά με 1 ώρα σε ζεστό μέρος. Στη συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε 27 μπαλάκια των 30 γραμμαρίων και τα ενώνουμε σχηματίζοντας ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αφήνουμε το δέντρο να φουσκώσει σε ζεστό μέρος και έπειτα αλείφουμε με τους χτυπημένους κρόκους.
Δείτε ακόμα Ρώσικη σαλάτα Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά περίπου. Λίγο πριν γίνουν, τα βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε την ψίχα και τα γεμίζουμε με θρυμματισμένη φέτα και ψιλοκομμένο μπέικον. Ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά ακόμη και είναι έτοιμα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tips για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ατσμά
Αντί για φρέσκια μαγιά μπορούμε να βάλουμε 2 φακελάκια ξερή μαγιά.
Την συνταγή την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr