Σήμερα σας έχουμε συνταγή για ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο σφολιάτας από σπιτική σφολιάτα γεμισμένο με σοκολάτα που θα κλέψει τις εντυπώσεις. Σοκολασμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο που δεν θα μπορέσει να του αντισταθεί κανείς.
- Γάλα φρέσκο 150 γραμμάρια χλιαρό
- αυγα 1
- αλατι 1/3 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 80 γραμμάρια
- μαγιά 1 φακελάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γραμμάρια
- βουτυρο 50 γραμμάρια μαλακό
Υλικά
- κουβερτουρα 2 (125 γραμμάρια η καθεμία)
Για την γέμιση
- φιλέ αμυγδάλου Κατά βούληση
- κουφέτα Κατά βούληση χρωματιστά
Για το στόλισμα
- κρόκους αυγού 1
Για το άλειμμα
Ο Χριστουγεννιάτικος μπουφές μας θέλουμε να είναι πλούσιος και λαχταριστός. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε έναν ευφάνταστο τρόπο να διακοσμήσετε και συνάμα να εμπλουτίσετε τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ αφού αυτό το σοκολασμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, είναι σκέτο στολίδι.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικα γλύκα χωρίς ζάχαρη : 20 συνταγές για όλα τα γούστα
Χριστουγεννιάτικο δέντρο από μία πανεύκολη και εύπλαστη σφολιάτα που θα το γεμίσουμε με σοκολάτα και θα κλέψουμε τις εντυπώσεις. Μπορεί να είναι σκέτη ζωγραφιά αλλά είναι πανεύκολο και αξίζει να το δοκιμάσετε. Εμείς πάθαμε πλάκα με τον τρόπο που η σοκολάτα ξεχείλιζε στο στόμα μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σφολιάτας:
Εκτέλεση για την σφολιάτα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το αυγό, το αλάτι, την ζάχαρη και την μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά δουλεύοντας το μείγμα παράλληλα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μαλακό βούτυρο.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα χωρίς γλυκαντικά
Φτιάχνουμε μία εύπλαστη ζύμη και την αφήνουμε για 1 ώρα σκεπασμένη σε ζεστό μέρος, έτσι ώστε να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει ξεκινάμε να φτιάχνουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Εκτέλεση για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Με ένα μαχαίρι κάνουμε δύο μικρές λωρίδες στο πάνω μέρος του φύλλου και στην συνέχεια, χαράζουμε 8 μεγάλες λωρίδες από την μία πλευρά και 8 μεγάλες λωρίδες από την άλλη. Στο τέλος χαράζουμε 3 μεγάλες λωρίδες στο κάτω μέρος του φύλλου.
Το ύψος του Χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι 0,30 εκατοστά και το πλάτος στο κάτω μέρος, 0,22 εκατοστά. Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τα βάζουμε στο κέντρο του φύλλου σχεδιάζοντας ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ξεκινάμε να σκεπάζουμε από την κορυφή, χιαστή, την κουβερτούρα με τις λωρίδες ζύμης.
Δηλαδή, αριστερή λωρίδα, δεξιά λωρίδα και λοιπά. Πριν κλείσουμε την τελευταία χιαστή λωρίδα τυλίγουμε τον κορμό και το κάτω μέρος του δέντρου πρώτα και μετά αυτή. Αλείφουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου.
Δείτε ακόμα Χιονούλες σε σχήμα χιονάνθρωπου – Χριστουγεννιάτικο γλυκό.
Τοποθετούμε χρωματιστά κουφετάκια για στολίδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 10 λεπτά, σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Tips για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σφολιάτας
Μπορούμε να το διακοσμήσουμε με ό,τι μας αρέσει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Βίκυ Σπηλιοπούλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr