Σήμερα θα φτιάξουμε ένα αφράτο Χριστουγεννιάτικο κέικ με ρόδι. Θα απογειώσει τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ μας, θα βάλει εμάς και τα παιδάκια μας στο κλίμα της εποχής, λίγες εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα και σίγουρα θα μας ανοίξει την όρεξη.
- αυγα 4 σε θερμοκρασία δωματίου
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- ελαιολαδο 80 ml ελαφρύ
- χυμός 250 ml φυσικό ροδιού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γραμμάρια κοσκινισμένο
- μπέικιν πάουντερ 16 γραμμάρια
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
- ζάχαρη άχνη 200 γραμμάρια
- χυμός 2 κουταλιές της σούπας ροδιού
Για το γλάσο
Τα Χριστούγεννα φτιάχνουμε συνήθως κουραμπιέδες, μελομακάρονα και δίπλες. Παρόλα αυτά, λίγο πριν τα Χριστούγεννα αλλά και κατά την διάρκεια, τα τελευταία χρόνια τα Χριστουγεννιάτικα κέικ και τα Χριστουγεννιάτικα μαφινς, καθώς επίσης και τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα δίνουν και παίρνουν.
Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε ένα αφράτο και πεντανόστιμο Χριστουγεννιάτικο κέικ με ρόδι που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Θα μας βάλει για τα καλά στο κλίμα της εποχής ενώ θα απογειώσει κάθε μας γιορτινό μπουφέ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Χριστουγεννιάτικο κέικ με ρόδι:
Εκτέλεση για το Χριστουγεννιάτικο κέικ με ρόδι
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου και την ζάχαρη. Χτυπάμε τα υλικά μας μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να φουσκώσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο μαζί με τον φυσικό χυμό ροδιού και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή ελαφρώς με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο κέικ με γλάσο λευκής σοκολάτας και μύρτιλα
Βάζουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ ή σε ταψί Νούμερο 25 και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-40 λεπτά, στον αέρα, και πάνω κάτω αντιστάσεις.
Εκτέλεση για το γλάσο ροδιού
Ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη και τον φυσικό χυμό ροδιού μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το γλάσο. Περιχύνουμε με το γλάσο το κέικ, βάζουμε και λίγους σπόρους ροδιού και απολαμβάνουμε.
Tips για το Χριστουγεννιάτικο κέικ με ρόδι
Όσο αφορά στο ντεκόρ εδώ υπάρχουν διάφορες λύσεις: είτε με άχνη ζάχαρη και απολαμβάνουμε ή ακόμα και με λευκή σοκολάτα περιχύνουμε το κέικ μας και στολίζουμε με σποράκια ροδιού!! Σαφώς, και δυο-τρεις σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής θα βοηθήσει στο επιθυμητό χρώμα στολισμού του κέικ!! Αντί για ελαιόλαδο βάζουμε σπορέλαιο.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Η ζάχαρη του κέικ είναι τόση ώστε το κέικ να είναι αρκετά ισορροπημένο. Αν κάποιος το τρώει πιο γλυκό θα προσθέσει 50 γραμμάρια ζάχαρη μέσα στο κέικ ή θα ισορροπήσει με τη λευκή σοκολάτα ή την άχνη που θα διακοσμήσει το κέικ. Μπορούμε να βάλουμε και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Karakosta Evaggelia
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr