Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο ρολό κοτόπουλο με κρασί. Αρωματικό και γιορτινό ρολό κοτόπουλο με κρασί που λιώνει στο πιρούνι. Το τέλειο πιάτο για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αν δεν θέλετε να φτιάξετε γεμιστή γαλοπούλα ή γεμιστό κοτόπουλο, ενώ μπορεί να είναι και συνοδευτικό σε έναν Χριστουγεννιάτικο μπουφέ! Με πατάτες φούρνου και ντοματίνια.
- κοτόπουλο 1 γεμιστό ρολό
- πιπεριά Φλωρίνης 2
- μουσταρδα 3 κουταλιές της σούπας
- ελαιολαδο Μισό ποτήρι του κρασιού
- κρασι Μισό ποτήρι του κρασιού λευκό
- λεμονι Χυμό από 1
- λεμονι Ξύσμα από 1
- κύβος κότας 1 φρέσκο του ψυγείου
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
- θυμάρι 1 κουταλάκι του γλυκού
- Καπνιστή πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
- πατατες 5-6
- ντοματίνια 10-12
Υλικά
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο Κοτόπουλο με πορτοκάλι & τζίντζερ
Ένα γεμιστό Χριστουγεννιάτικο ρολό με κρασί θα κάνει το σπίτι μας να μοσχοβολήσει Χριστούγεννα. Απόλυτα αρωματικό, πεντανόστιμο και φυσικά σκέτο λουκούμι που θα το συνοδεύσουμε με πατάτες φούρνου και ντοματίνια. Είναι ένα άκρως γιορτινό πιάτο που εμείς θα το φτιάξουμε σίγουρα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Χριστουγεννιάτικο ρολό κοτόπουλο με κρασί:
Εκτέλεση για το Χριστουγεννιάτικο ρολό κοτόπουλο με κρασί
Βάζουμε στο μούλτι τις πιπεριές Φλωρίνης, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το λευκό κρασί, τον χυμό λεμονιού, τον κύβο κότας ψυγείου (τύπου “νοστιμιά”), το πιπέρι, την ρίγανη, το θυμάρι και την πάπρικα. Πολτοποιούμε το μείγμα, παίρνουμε το ρολό κοτόπουλου, το βάζουμε στο κέντρο της γάστρας και περιχύνουμε με το μείγμα του μούλτι το ρολό.
Από πάνω βάζουμε το ξύσμα λεμονιού. Κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες και στη μέση τα ντοματίνια και τα αραδιάζουμε γύρω από το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε για να πάει παντού η μαρινάδα με τη μουστάρδα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στην αρχή στους 250 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 τέταρτο και στη συνέχεια στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα. Έπειτα ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για λίγη ώρα ακόμη μέχρι να ροδίσει.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιατικο Κοτόπουλο γεμιστό με κάστανα
Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγη ώρα εκτός φούρνου. Έπειτα μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο ξύλο κοπής και με μεγάλη προσοχή, ξεκολλάμε το δίχτυ.
Με ένα ψαλίδι κόβουμε με προσοχή το δίχτυ κατά μήκος και σιγά σιγά το βγάζουμε προσέχοντας τις άκρες του ρολού. Αφού αφαιρέσουμε το δίχτυ, παίρνουμε ένα πριονωτό μαχαίρι και το κόβουμε σε φέτες.
Tips για το Χριστουγεννιάτικο ρολό κοτόπουλο με κρασί
Το δικό μας ρολό το ετοίμασε ο χασάπης και του ζητήσαμε να το γεμίσει με γλυκό κεφαλοτύρι Δανίας, πράσινη και κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης και σκόρδο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Dina Doriza
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr