Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο ρολό με πατάτες τυριά και κιμά για μπουφέ. Γεμιστό ρολό πατάτας με τραγανή κρούστα από τσένταρ και γκούντα, γεμισμένο με επιπλέον τυριά και κιμά. Ένα κομμάτι δεν σας είναι αρκετό και είναι η τέλεια πρόταση για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μία συνταγή της φίλης μας Theni Sotiropoulou.
- πατατες 900 γραμμάρια κομμένες σα τσιπς
- τσένταρ 150 γραμμάρια τριμμένο
- γκούντα 150 γραμμάρια τριμμένη
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γραμμάρια
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- κρεμμυδι 1 ξερό
- πιπεριά 1 πράσινη
- πιπεριά 1 κόκκινη
- πιπεριά 1 πορτοκαλί
- σκορδο 1 σκελίδα
- καρότο 1 στο τρίφτη
- σάλτσα ντομάτας 5 κουταλιές της σούπας
- πελτές ντομάτας 1 κουταλάκι του γλυκού
- πάπρικα Κατά βούληση
- κύμινο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- θυμάρι Κατά βούληση
Για τη γέμιση
- κρεμμυδι Κατά βούληση φρέσκα
Για τη διακόσμηση
Έχουμε δοκιμάσει πολλά γεμιστά ρολά αλλά αυτό το ρολό είναι το κάτι άλλο. Χριστουγεννιάτικο ρολό πατάτας με τραγανή κρούστα από γκούντα και τσένταρ, γεμισμένο με κιμά. Μία πρωτότυπη συνταγή για ρολό για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ αλλά και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για όλη την οικογένεια.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση για το Χριστουγεννιάτικο ρολό με πατάτες τυριά και κιμά για μπουφέ παρακάτω:
Ρολό με Κριτσανιστά τυριά τσένταρ γκούντα ,κοκκινιστό κιμά μοσχαρίσιο και πατάτες κομμένες τσιπς.Ωραια ιδέα για το αυριανό σας τραπέζι ζουμερο και πεντανόστιμο!!!
Εκτέλεση για το Χριστουγεννιάτικο ρολό με πατάτες τυριά και κιμά
Αρχικά ξεκινάμε με τον κιμά. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς και να μελώσει. Προσθέτουμε τότε την πράσινη, την κόκκινη και την πορτοκαλί πιπεριά σε κύβους και σοτάρουμε για λίγο ακόμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο το οποίο το περάσαμε από τον τρίφτη, την σάλτσα ντομάτας και τον πελτέ ντομάτας. Προσθέτουμε και λίγο νεράκι και βάζουμε πάπρικα, πιπέρι, κύμινο και θυμάρι. Μόλις δέσει η σάλτσα και πιει το νερό αφήνουμε τον κιμά στην άκρη.
Παίρνουμε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τσένταρ και τριμμένη γκούντα όλο τον πάτο. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σαν τσιπς αφού πρώτα τις έχουμε αλατοπιπερώσει και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Δείτε ακόμα Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο ρολό peppermint
Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια στρώνουμε από πάνω την γέμιση του κιμά, επιπλέον τριμμένο τσένταρ και επιπλέον γκούντα, τυλίγουμε και γαρνίρουμε με επιπλέον γκούντα και τσένταρ. Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά και είναι έτοιμο.
Την συνταγή την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Πέθανε ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης
- Grand Hotel : Η Ελένη χάνει τα λογικά της
- Άγιος Έρωτας : Μόνο εσάς έχω στο μυαλό και την καρδιά μου – Η Χλόη παραδίδεται στον πατέρα Νικόλαο
- Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος την Παρασκευή (22/11/2024) στην Αττική
- Η καλύτερη συνταγή για γεμιστό κοτόπουλο για το 2024