Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο αλμυρό κορμό. Μαζί με τον γλυκό κορμό, φτιάξτε φέτος τα Χριστούγεννα αλμυρό Χριστουγεννιάτικο κορμό, με πατάτες, γαλοπούλα και μαγιονέζα. Μπορείτε να τον φτιάξετε και μετά τις Γιορτές, με λιγότερο γιορτινό σχέδιο, για να μην πάει χαμένη η γαλοπούλα που περίσσεψε. Μπορείτε να φτιάξετε αυτόν τον αλμυρό κορμό και με κοτόπουλο! Μία συνταγή της φίλης μας Maria Anestaki.
- πατατες 5 μέτριες
- καρότο 5 μέτρια
- αυγα 5 βρασμένα
- γκούντα 150 γραμμάρια
- γαλοπουλα 200 γραμμάρια φιλέτο
- μαγιονεζα 250 γραμμάρια περίπου
- μπαλσάμικο 2-3 κουταλιές της σούπας κρέμα
Υλικά
- ροδι 1-2 χούφτες
- νισεστέ 2-3 κουταλιές της σούπας
- δενδρολίβανο 2-3 κλαράκια
Για την διακόσμηση
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο ορεκτικό με μπαγκέτες
Ένα εντυπωσιακό και πεντανόστιμο ορεκτικό ετοιμάσαμε για εσάς σήμερα που θα κλέψει τις εντυπώσεις στον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ αλλά και στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ένας αλμυρός κορμός με γαλοπούλα, πατάτες και μερικά ακόμη απλά υλικά, που μπορούμε να τον φτιάξουμε και με κοτόπουλο!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον Χριστουγεννιάτικο αλμυρό κορμό:
Εκτέλεση για τον Χριστουγεννιάτικο αλμυρό κορμό
Αρχικά βράζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε. Έπειτα βράζουμε και τρίβουμε και τα καρότα. Τέλος βράζουμε και τρίβουμε τα αυγά, ενώ ψιλοκόβουμε την γαλοπούλα. Στον πάγκο στρώνουμε μία διάφανη μεμβράνη για τρόφιμα και στρώνουμε από πάνω τις τριμμένες πατάτες.
Δίνουμε σχήμα παραλληλόγραμμου 30×20 εκατοστά περίπου, τις πατάμε καλά με τις παλάμες μας και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Στρώνουμε με πινέλο μαγιονέζα και στη συνέχεια ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια της πατάτας, την ψιλοκομμένη γαλοπούλα.
Έπειτα στρώνουμε το τριμμένο καρότο. Το πατάμε με τις παλάμες και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μαγιονέζα. Επίσης βάζουμε τη τριμμένη γκούντα, τα τριμμένα αυγά, αλάτι, πιπέρι και μαγιονέζα. Τυλίγουμε σε ρολό με την ζελατίνα και τυλίγουμε και σε αλουμινόχαρτο.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με μπλε τυρί Δανίας
Το αφήνουμε στο ψυγείο για μία μέρα. Την επόμενη το βάζουμε σε μία πιατέλα, το καλύπτουμε με μαγιονέζα, ρίχνουμε σε σημεία κρέμα μπαλσάμικο και με την ανάποδη πλευρά ενός πιρουνιού τραβάμε γραμμές. Για χιόνι χρησιμοποιήσαμε νισεστέ.
Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές