Χριστουγεννιάτικος χαλβάς με ινδοκάρυδο γεμάτος αρώματα και νοστιμιά που θα γίνει το Νούμερο ένα Χριστουγεννιάτικο γλυκό για φέτος.
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 1 κούπα
- Σιμιγδάλι χοντρό 1 κούπα
- ινδοκαρυδο 1 κούπα
- μπισκότα 1 συσκευασία με κακάο
Υλικά
- κουβερτουρα 125 γραμμάρια
- γλυκό του κουταλιού Κατά βούληση πορτοκάλι
- ηλιέλαιο 1 κουταλιά της σούπας
Για το γαρνίρισμα
Οι χαλβάδες είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά στην Ελλάδα και σήμερα θα σας δείξουμε πως να φτιάξετε έναν Χριστουγεννιάτικο χαλβά με λίγο πιο εξωτική γεύση. Ένας Χριστουγεννιάτικος χαλβάς με ινδοκάρυδο που μπορεί να γίνει και νηστίσιμος, αν αντί για φρέσκο γάλα βάλουμε γάλα αμυγδάλου ή κάποιο άλλο φυτικό γάλα.
Με λίγα λόγια αυτός ο Χριστουγεννιάτικος χαλβάς με ινδοκάρυδο είναι ιδανικός τόσο για τον μπουφέ και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι όσο και για την περίοδο της Χριστουγεννιάτικης νηστείας. Μπορούμε να το γαρνίρουμε με ό,τι μας αρέσει αλλά αν δοκιμάσετε την κουβερτούρα και την αντίθεση του πορτοκαλιού, θα μας θυμηθείτε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον Χριστουγεννιάτικο χαλβά με ινδοκάρυδο:
Εκτέλεση για τον Χριστουγεννιάτικο χαλβά με ινδοκάρυδο
Αρχικά βάζουμε το φρέσκο γάλα, την ζάχαρη, το χοντρό σιμιγδάλι και το ινδοκάρυδο σε μία βαθιά κατσαρόλα και ανακατεύουμε διαρκώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Έπειτα στρώνουμε μία μεμβράνη σε μία φόρμα για κέικ.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο κέικ με γιαούρτι
Προσέχουμε η μεμβράνη να καλύπτει όλη την φόρμα. Μεταφέρουμε το μείγμα στην φόρμα και βάζουμε διαδοχικά τα μπισκότα με κακάο. Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει πολύ καλά σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια τον βάζουμε στο ψυγείο.
Δείτε ακόμα Οικονομικός Χριστουγεννιάτικος κορμός με 3 υλικά
Αφού παγώσει καλά τον αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε μία γιορτινή πιατέλα και διακοσμούμε με λιωμένη κουβερτούρα την οποία την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί μαζί με λίγο ηλιέλαιο και με γλυκό του κουταλιού πορτοκαλί.
Την συνταγή την είδαμε από την φίλη μας Tatjana Mico
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια