Χριστουγεννιάτικος κορμός από την Τζένη Τσανακτσίδου. Χριστουγεννιάτικος κορμός από την Τζένη Τσανακτσίδου με σπιτικό, αφράτο παντεσπάνι, γέμιση με σαντιγί και επικάλυψη με σαντιγί σοκολάτας, ινδοκάρυδο και σοκολάτα.
- αυγα 5
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 80 ml
- ηλιέλαιο 80 ml
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 80 γραμμάρια
- κακαο 30 γραμμάρια
- βανίλια 1
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
- γκαρνί σκόνη βανίλιας 1 φακελάκι
Για την γέμιση
- σοκολάτα Κατά βούληση τριμμένη
- ινδοκαρυδο Κατά βούληση
- γκαρνί σκόνη βανίλιας 1 φακελάκι
- κακαο 30 γραμμάρια σκόνη
Για την διακόσμηση
Όπως είναι γνωστό ένας Χριστουγεννιάτικος κορμός είναι σε θέση να απογειώσει τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και να αφήσει ικανοποιημένο ακόμη και τον πιο απαιτητικό καλεσμένο στο τραπέζι των Χριστούγεννων.
Η αγαπημένη μας φίλη Τζένη ετοίμασε για εμάς ένα Χριστουγεννιάτικο κορμό με γέμιση λευκής σαντιγί, σπιτικό παντεσπάνι και επικάλυψη σαντιγί με σοκολάτα. Αυτός ο Χριστουγεννιάτικος κορμός είναι πανεύκολος, είναι οικονομικός και η γεύση του θα σας βάλει για τα καλά σε εορταστική διάθεση.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Χριστουγεννιάτικος κορμός από την Τζένη Τσανακτσίδου :Δείτε παρακάτω την εκτέλεση
Εκτέλεση για το παντεσπάνι για τον Χριστουγεννιάτικο κορμό
Στην αρχή χτυπάμε τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Έπειτα χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανίλια. Ρίχνουμε εναλλάξ το φρέσκο γάλα με το ηλιέλαιο. Συνεχίζουμε ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι και το κακάο. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε το παντεσπάνι στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 12 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο που διαθέτουμε.
Αφού ψηθεί βγάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας στον πάγκο μας. Στην συνέχεια βγάζουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο και κατευθείαν το αναποδογυρίζουμε στην λαδόκολλα του πάγκου. Όπως είναι ζεστό ρο ρολάρουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Εκτέλεση για τον Χριστουγεννιάτικο κορμό
Φτιάχνουμε την σκόνη γκαρνί σε σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία. Αφού κρυώσει το παντεσπάνι το ανοίγουμε και ρίχνουμε από πάνω την σαντιγί. Την στρώνουμε και ξανά κλείνουμε το ρολό. Βάζουμε τον κορμό μας στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Έπειτα χτυπάμε και την σκόνη γκαρνί για την διακόσμηση με το κακάο, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βγάζουμε το γλυκό μας από το ψυγείο και το βγάζουμε από την λαδόκολλα. Το τοποθετούμε σε μία πιατέλα, το κόβουμε και κολλάμε τα δύο κομμάτια.
Δείτε ακόμα Μενού Χριστουγέννων 2021: Δείτε συνταγές ,ιδέες, προτάσεις
Βάζουμε από πάνω την σαντιγί σοκολάτας. Με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές για να δώσουμε το σχέδιο. Γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα και τριμμένο ινδοκάρυδο και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Χριστουγεννιάτικος κορμός από την Τζένη Τσανακτσίδου:Tips
Μπορούμε να διακοσμήσουμε τον κορμό και με φύλλα σοκολάτας. Λιώνουμε κουβερτούρα, ζωγραφίζουμε φύλλα σε λαδόκολλα, απλώνουμε την λιωμένη κουβερτούρα πάνω στα ζωγραφισμένα φύλλα και δίνουμε το σχέδιο με πιρούνι. Τα βάζουμε να παγώσουν στο ψυγείο και διακοσμούμε.
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr